Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0
Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se uglavnom po suvim kolovozima. Zbog predstojećeg vikenda u popodnevnim satima se očekuje povremeno veći broj vozila i pojačan saobraćaj kako na gradskim saobraćajnicama tako i na izlazima iz većih gradskih sredina. U jutarnjim i večernjim satima moguća je pojava magle i sumaglice koja najčešće smanjuje vidljivost na putevima pored reka i u kotlinama.
Zbog radova na ispitivanju probnog opterećenja mosta preko Banjske reke, danas će od 11 do 13 časova i 30 minuta na deonici Raška – Novi Pazar, saobraćaj biti obustavljan u 4 faze od po 15 do 20 minuta.
Od danas do ponedeljka 25. majaod 7 do 19 časova na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na asfaltiranju puta na deonici Beranovac – Goč kod mesta Jovac, a alternativni putni pravac je Goč – Vrnjačka Banja.
Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza ka Hrvatskoj i Mađarskoj moguća su povremeno duža zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije.

Vodosnabdevanje

Danas se nastavljaju radovi na priključenju stambenog objekta na vodovodnu mrežu u Trnavskoj ulici u Čačku. Za vreme radova neće biti isključenja vode, ali će saobraćaj u delu ulice biti obustavljen do 15 časova, i to od Ulice Strahinjića Bana do raskrsnice sa ulicom Dr Dragiše Mišovića, a od 15 časova će biti otvorena jedna traka i saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na Gučkom putu preko puta kafane „Crnogorac“ jutros je registrovan kvar, a u čačasnkom „Vodovodu“ kažu da će biti saniran u toku prepodneva. U Gornjem Milanovcu od 9 do 13 časova bez vode će biti deo naselja Mlakovac zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži.

Hitna pomoć

U toku jučerašnjeg dana lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći su obavili 55 pregleda na terenu, a u ordinaciji su pregledali 25 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 29 hitnih intervencija od kojih 24 u ordinaciji, a pet na terenu. Ivanjički lekari obavili su 40 pregleda u Hitnoj medicinskoj službi i tri kućne posete.

Bioprognoza

Danas će biometeorološka situacija biti nešto povoljnija za hronično obolele i osetljive osobe. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Mogući su glavobolja i poremećaj sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Porodilište

U Čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe i to tri devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu, u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja, a jutros je rođena jedna devojčica.

Saobraćajna policija

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u saobraćajnoj nezgodi koja se juče dogodila na području Čačka jedno lice je nastradalo, a tri osobe su povređene, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće od 14 do 22 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR