Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0

Stanje na putevima

Uslovi za putvanje su pravi letnji, vreme je sunčano, u toku dana će biti toplo sa temperaturom do 31 stepen, a vozačima se savetuje da ukoliko mogu da planiraju vreme putovanja, koriste jutarnje ili kasnije popodnevne sate. Zbog pojačanog intenziteta saobraćaja i građevinske sezone koja je u punom jeku potrebna je veća opreznost za volanom i više strpljenja ukoliko na nekoj deonici dođe do usporene vožnje ili se formira kolona.
Do 15. jula aktuelna je obustava saobraćaja na deonici Preko Brdo-Odvraćenica zbog asfaltiranja kolovoza. Saobraćaj se obustavlja dva puta dnevno po 3 sata.
U Ivanjici, na putu Luke – Lučka Reka, u mestu Tanaskovići saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.
I dalje se izvode radovi na sanaciji kolovoza na više deonica magistralnog puta od Pakovraća ka Užicu, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
U toku je druga faza radovan na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“, na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica. Saobraćaj se preusmerava preko novoizgrađene devijacije.
Prema informacijama iz Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok teretna vozila čekaju od 120 do 180 minuta ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

Vodosnabdevanje

U Ulici Kneza Miloša, u kojoj je juče počela rekonstrukcija vodovodne mreže, još uvek nema isključenja vode, a građani koji žive u tom delu grada će na vreme biti obavešteni u kom periodu će dolaziti do prekida u vodosnabdevanju. Postavljena je saobraćajna signalizacija koja usmerava vozila na alternativne ulice s obzirom na to da je obustavljen saobraćaj od raskrsnice ulica Amidžine i Cara Lazara do Nemanjine.
U Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Rada Končara, danas će u periodu od 8 do 14 časova prekid u snabdevanju vodom imati potrošači u pomenutoj ulici i korisnici u ulici Vuka Karadžića
Zbog kvara na vodovodnoj mreži do 12 sati isključena je voda Takovskoj ulici.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na izmeštanju dalekovoda i danas će potrošači u Parmencu, Ridjagama i Pakovraću bez struje biti od 8 do 16 časova.
Danas i sutra izvodiće se radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže zbog kojih će od 9 do 15 časova bez električne energije biti
zaseok Tošići u Mrčajevcima i u Rajcu potes Biljege ka Kićanovićima. Od 9 do 14 časova planira se isključenje u Trbušanima oko kamenog mosta zaseok Brkovići i ulici Aleksandra Savića. Takođe danas i sutra zbog radova na raskresu dalekovodne mreže u vremenu od 8 do 15 časova bez električne energije biće potrošači u Gornjoj Trepči zaseok Slatina i u Ostri.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će izazivati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika i osetljivih osoba, pa im se savetuje pridržavanje saveta lekara i redovno uzimanje terapije. Preporučuje se adekvatno odevanje i zahtita od UV zračenja.

Hitna pomoć

Kada su intervencije hitnih medicinskih službi u pitanju, u Čačku su lekari u ordinaciji pregledali 31 pacijenta, a obavili su i 40 izlazaka na teren. U Gornjem Milanovcu je evidentiran 21 ambulantni pregled i 10 kućnih poseta.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR