Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0
Vodosnabdevanje

Jutros su na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani kvarovi u Ulici Savkovića kosa kod broja 145 i u Prijevoru, potes Danilovići. Kvarovi će biti sanirani u toku pre podneva.
Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u delu Ulice Kneza Miloša, i danas je obustavljen saobraćaj od Amidžine do Nemanjine. Za vreme radova dolazi do povremenih isključenja vode u vremenu od 8 do 17 časova, a u slučaju dužih obustava, građane će pijaćom vodom snabdevati mobilna cisterna. Planirano je da radovi budu završeni sutra.
U Gornjem Milanovcu će do 14 časova voda biti zatvorena u Ulici Rada Končara, u kojoj je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže.
Zbog radova na saniranju kvarova kvara na vodovodnoj mreži do 11 sati bez vode će biti naselje Ivovik u Velereču, od 10 do 12 Ulica Slobodana Nikolića, a od 12 do 14 časova Cerska ulica.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 37 puta na terenu, a 32 pregleda lekari su obavili u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu je evidentirano šest kućnih poseta i 15 ambulantnih pregleda.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba, pa se svima savetuje izvestan oprez. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Saobraćajna policija

Prema podacima iz čačanske saobraćajne policije, u toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole od jutros su na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a kontrola brzine kretanja vršiće se do 22 časa.

Stanje na putevima

Vreme će danas biti suvo, sunčano i toplo što donosi dobre uslove za vožnju. Prohodnost puteva je dobra, a saobraćaj je umerenog intenziteta van gradova i naseljenih mesta.
Do 21. jula izvode se radovi na odstranjivanju nestabilne stenske mase sklone odronu u Međuvršju, na deonici Pakovraće – Kratovska stena. Za vreme radova, od 7.00 do 17.00 časovatoku saobraćaj će se odvija naizmeničnim propuštanjem, sa povremenim obustavama u trajanju od 15-20 minuta.
U Ivanjici, na putu Luke – Lučka Reka, u mestu Tanaskovići saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.
Obustavljen je saobraćaj na deonici Preko Brdo-Odvraćenica zbog radova na asfaltiranju kolovoza, koji bi trebal oda budu završeni sutra. Saobraćaj se obustavlja dva puta dnevno po 3 sata.
Do kraja jula na snazi je obustava saobraćaja na deonici Kopaonik-Jošanička banja, zbog čega vozači moraju koristiti alternativne putne pravce preko Raške i Rudnice ili preko Kruševca, Brusa i Brzeća.
Na putničkim terminalima naših grančnih prelaza za sada nema dužih zadržavanja, na teretnim terminalima zadržavanja na izlazu iz naše zemlje moguća su u toku dana ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR