Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0
Stanje na putevima

Danas će biti suvo i malo toplije vreme pa vozače očekuje dobra prohodnost puteva i umeren intenzitet saobraćaja na putevima van većih gradova, što je i karakteristično za sredinu radne nedelje. Česte promene vremena pojačavaju pojavu odrona zbog čega se savetuje opreznija vožnja na putevima u planinskim predelima, pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
U toku su radovi na redovnom održavanju puta na deonici Gornji Milanovac – Preljina, od Brđana do Prislonice. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice zbog radova na mostu „Sušica“, od danas do 21. okobra, saobraćaj će se potpuno obustavljati od 8 do 14 časova. Preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put obilaznica oko Mačkata. Produženi su radovi u tunelu Surduk i trajaće do 26. oktobra. Radovi se izvode od 19 časova do 7 sati ujutru i saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila
Do sutra će biti obustavljen saobraćaj na deonici Jarčujak – Kraljevo zbog radova na izradi diletacije na nadvožnjaku Zelena Gora. Alternativni putni pravac za vreme obustave su ulice Vojvode Stepe i Karađorđeva.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok na teretnim povremeno dolazi do dužih čekanja na izlasku iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Vodosnabdevanje

U Ulici 70 u Atenici je došlo do pucanja vodovodne cevi, a u čačanskom Vodovodu kažu da će kvar biti saniran u toku prepodneva.
U toku su i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Balkanskoj ulici, u Donjoj Trepči se radi novim priključcima na vodovodnu mrežu, a u Trnavi na čvornim vodovodnim šahtama. Zbog pomentuih radova je moguće kratkotrajno redukovanje u snabdevanju vodom na pomenutim lokacijama.
Na području Gornjeg Milanovca usled kvara na hidroforskom postrojenju došlo je do prekida u snabdvanju vodom meštana Velereči u zaseoku Krlovci. Radnici JKP su na terenu i preuzimaju sve kako bi kvar što pre bio saniran. Pored toga, zbog planiniranih radova na vodovodnoj mreži od 9 do 11 sati prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Ulici Kej kosovskih božura.

Bioprognoza

Očekivano poboljšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Reumatski bolovi i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Pojačana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj medicinskoj služi imali su u toku prethodna 24 sata 46 intervencija, od kojih 31 u ordinaciji, a 15 na terenu. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu je za 24 sata evidentirano 20 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe i to tri devojčice.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR