[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Povoljni uslovi za vožnju

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji dalekovoda, od 9.00 do 17.00 časova bez električne energije će biti potrošači u delu Prijevora i Vidove koji se snabdevaju sa trafostanice JAZ, a potrošači u Prijevor polju i oko železničke stanice, kao i delu Trbušana, biće bez struje u dva vremenska intervala i to od 09.00 do 10.00 i od 16.00 do 17.00 časova.
U Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema planiranih isključenja, a u Kosjeriću od 9 do 14 časova bez struje biti područja Osićana, Vrana i Subjela, u Čajetini deleovi ulica Andrije Jevremovića i Krfske, ulica Breza na Zlatiboru i deo naselja Ćeten.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Prizrenskoj ulici kod broja 4 i u Kulinovačkom polju potes 4 došlo je do kvarova na vodovodnoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu su bez vode stanovnici Sinđelićeve ulice od raskrsnice sa Rajićevom do raskrsnice sa Ulicom Vojvode Mišića, zbog radova na vodovodnoj mreži koji su počeli u 08.00 sati. Nestanak vode će trajati do završetka radova, a očekuje se da će to biti u toku dana.

Porodilište

U čačanskom porodilištu za vikend su rođene četiri bebe, tri dečaka i devojčica. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu prethodnog u subotu su rođene dve devojčice, a u nedelju nije bilo porođaja.

Policijska uprava

Na putevima u Čačku i Lučanima tokom vikenda nije bilo saobraćajnih nezgoda, a po jedna saobraćajna nezgoda evidentirana je u Gornjem Milanovcu i Ivanjici u kojima su dve osobe zadobilo lakše telesne povrede. Radarske kontrole biće od 16.00 do 24.00 časa u Parmencu, a od 22. časa do 02.00 sata iza ponoći na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 sata u Hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 12 pacijenata, dok su na terenu intervenisali 46 puta. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano je 28 ambulantnih pregleda i 10 kućnih posta.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu doprineti pogoršanju tegoba kod reumatičara. Poseban oprez i striktno poštovanje prepisane terapije se savetuje osobama sa varijabilnim krvnim pritiskom. Kod zdravih osoba su mogući umor i neraspoloženje. Neophodan je dodatna koncentracija svih učesnika u saobraćaju.

Stanje na putevima

Poslednja radna nedelja aprila donosi dobre uslove za vožnju uz očekivano pojačan intenzitet saobraćaja zbog predstojećih praznika. Danas vozače u severnim krajevima Srbije ne bi trebalo da iznenade i mestimično vlažni kolovozi jer meterorolozi najavljjuju mogućnost povremeno slabih pljuskova. Na mnogim državnim putevima I i II reda saobraćaj se zbog radova na pojedinim mestima odvija sporije i uz povremeno kraće zastoje.
Zbog izgradnje benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne rampe Preljina, saobraćaj je usporeniji jer se odvija samo preticajnom trakom. Izvode se radovi na pranju tunela Šarani, u smeru ka Beogradu, U zoni radova za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka.
Prilaz Kopaoniku iz pravca Jošaniške banje je onemogućen zbog rekonstrukcije puta, pa se moraju koristiti prilazi preko Raške i Rudnice, odnosno preko Kruševca, Brusa i Brzeća.
U delovima Ulice Dr Dragiše Mišovića u Čačku izvodi se sanacija asvalta, a zbog rekonstrukcije mosta preko Ateničke reke usporen je saobraćaj u delu Ulice Đakona Avakuma u Atenici.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanje na izlazu iz Srbije za teretna motorna vozila je 90 minuta, na Batrovcima se čeka 180 minuta, na Kelebiji 60 minuta, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

Поделите вести