[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Povoljni uslovi za vožnju

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona, od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači u Mrčajevcima, od Pečenjare Baralić prema groblju, a od 09.00 do 16.00 časova zbog radova na izmeštanju mreže niskog napona na trasi auto puta, bez električne energije biće potrošači u Pakovraću, deo ka Ružića brdu.
U Ivanjici su planirani radovi na mreži niskog napona zbog kojih će od 08.00 do 17.00 časova bez električne energije biti deo Ulice Venijamina Marinkovića, leva strana od broja 79 do broja 135.
Na teritoriji Lučana bez struje su Dljin i selo Lučani zbog kvara na nisikonaponsjkoj mreži koji će biti saniran u toku pre podneva.

Vodosnabdevanje

U Ulici Cara Lazara u Čačku je registrovan kvar na vodovodnoj mreži, ali zbog pojačnog saobraćaja u tom delu grada, radovi na saniranju planirani su za nedelju kada će biti zatvoren saobraćaj od kružnog toka kod kafane „Car Lazar“ do raskrsnice sa Obilićevom ulicom. U delu ulice gde je registrovan kvar postavljena je signalizacija na koju vozači moraju obratiti pažnju.

U Konjevićima u blizini firme „Tripkom“ jutros je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, biće  saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode na pomenutoj lokaciji.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju pravi prolećni uslovi vožnje, mnogo bolji u odnosu na prethodne dane sa preteežno suvim kolvoozima, ali uz svežije a ponegde i maglovito jutro. Promenljivo vreme donosi opasnost od odrona posegno duž Đerdapske magistrale kroz Sičevačku i Drensku klisuru, pored Zapadne Morave ali i na putevima koji vode kroz planinke i stenske useke. Saobraćaj je umerenog intenziteta.
Danas će se na deonici Guča – Ivanjica kod Kotraže obavljati radovi zbog kojih će se saobraćaj od 7 do 16 časova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim saobraćaja u petak će biti na deonici Guča – Kaona, kod Živice.
Na deonici Mlanča – Ušće, u mestu Ralenovići dolazi do obustave saobraćaja od 10 do 12 i od 14 do 16 časova, zbog radova između Jošaničke Banje i Kopaonika saobraćaj u prekidu pa se koriste pravci koji vode preko Brusa ili Rudnice.
Na Ibarskoj magistrali između Stepojevca i Lazarevca izvode se radovi u levoj traci u smeru ka Čačku, a saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim saobraćaja je u Atenici u Ulici Đakona Avakuma zbog rekonstrukcije mosta preko Ateničke reke, gde je saobraćaj regulisan semaforom.
Na putničkim terminalima nema dužih čekanja, dok teretna motorna vozila čekaju uobičajeno na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku se dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a od 22.00 časa do 2.00 sata u Mrčajevcima.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 44 pacijenta, a na terenu su obavili 34 pregleda. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano je 26 ambulanbtnih pregleda i 6 kućnih poseta.

Bioprognoza

Povolјne biometeorološke prilike danas će pogodovati većini hronično obolelih i meteoropata. Izvestan oprez se savetuje mentalno nestabilnim osobama, kao i učesnicima u saobraćaju.

 

 

Поделите вести