Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0
Image by David Mark from Pixabay
Stanje na putevima

Lepo jesenje vreme donosi uglavnom povoljne uslove za putovanje, ali zbog magle ili sumaglice vidljivost može biti smanjena pored reka i u kotlinama zapadne i jugozapadne Srbije pa treba voziti opreznije tokom jutra i večeri.
Od juče je došlo do izmene saobraćaja na deonici Gojna Gora – Ljubić koji je bio obustavljen i preusmeravan na lokalnu saobraćajnicu, a sada se vozila preusmeravaju na pristupnu saobraćajnicu i nadvožnjak na ukrštanju sa trasom auto-puta Preljina – Požega zbog radova koji će trajati do 20. decembra.
Na deonici magistralnog puta Čačak – Ovčar Banja u blizini brane Međuvršje, vozila se naizmenično propuštaju zbog radova na popravci železničkog mosta koji prelazi iznad ovog prioritetnog putnog pravca. Planirano je da radovi traju do 22. decembra, a prvo će za saobraćaj biti zatvorena desna saobraćajna traka u smeru ka Požegi.
Na putnom pravcu Beranovac – Goč na deonici od Kamenice do Šošanie saobaćaje je obustavljen zbog radova na asfaltiranju. Alternativni putni pravac je preko Vrnjačke Banje.
Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja, a teretna vozila na graničnim prelazima ka Hrvatskoj i Bugarskoj čekaju po više sati.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba lakše povređena, a u saobraćajnoj nezgodi u Gornjem Milanovcu pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće od 06.00 do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Elektrosnabdevanje

Ovog vikenda nisu planirana isključenja struje u Moravičkom okrugu, a za sada nema ni većih kvarova na elektromrežama
Za ponedeljak su planirani radovi na dalekovodu zbog kojih će od 08.00 do 16.00 časova bez struje ostati porošači u Viljuši, Trnavskoj Baluzi i u delu Trnave oko semafora.
U Dragačevu su za ponedeljak planirani radovi na dalekovodu koji će se izvoditi  od 08.00 do 17.00 časova, kada će bez električne energije biti potrošači na područu Velesa, Dragačice, Živice, Rasovca, Giračića i Dublja.

Bioprognoza

Nastavlja se period sa relativno povoljnom biometeorološkom situacijom. Pojačane tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim problemima i astmatičari. Mogući su umor i glavobolja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR