[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta, odvija se po uglavnom suvim kolovozima, osim na pojedinim planinskim putevima gde su kolovozi vlažni zbog otapanja snega. Na autoputu Miloš Veliki u zoni petlje Ljig prema tunelu Brančić, u smeru ka Čačku, izvode se radovi na čišćenju šahti u razdelnom pojasu, zbog čega će do 17 časova biti zatvorena preticajna traka, a na deonici autoputa između Uba i Lajkovca u smeru ka Čačku, radovi se izvode na deonici dugoj 500 metara zbog čega se zatvaraju vozna i zaustavna trake. Danas su zbog radova na aslfaltiranju planirane dve obustave saobraćaja između Pazarišta i Sopoćana i to od 8.00 do 12.00 i od 13.00 do 16.00 časova. Alternativni putni pravac je Rasna – Duga Poljana – Novi Pazar.
U toku je izgradnja obilaznice oko Novog Pazara, radovi će se izvoditi narednih meseci, a obezbeđeni su odgovarajućom signalizacijom i opremom. Aktuelna je i obustava saobraćaja zbog radova u punom profilu na regionalnom putu između Pazarišta i Tutina u mestu Nadumice, zbog čega se koriste obilazni putevi.
Prema informacijama Uprave granične policije kamioni i šleperi se na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije, zadržavaju 90 minuta, na Batrovcima 240, na Šidu 180, a na Kelebiji 120 minuta.

Vodosnabdevanje

Zbog pucanja vodovodne cevi bez vode je ostao deo Prijevora kod nadvožnjaka na auto-putu. Kvar će biti saniran u toku prepodneva. Na području grada nema prekida u isporuci vode, a uredno vodosnabdevanje se beleži i u Gornjem Milanovcu.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno povolјno na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Hitna pomoć

Lekari čačanske hitne pomoći su u toku prethodna 24 sata imali 53 intervencije, od kojih 22 u ordinaciji, a 31 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 28 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su tri lica lakše povređena, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 06.00 do 14.00 na putu između Parmenca i Beljine, od 08.00 do 16.00 časova na deonici Mojsinje -Mrčajevci,  a od 14.00 do 22.00 časa u Konjevićima.

 

Поделите вести