[rstr_selector]

Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaNastavlja se period dobrih vremenskih uslova za vožnju, osim pojave magle i sumaglice koja u jutarnjim i večernjim satima može usporavati saobraćaj na putevima pored reka i kanala, a moguća je po kotlinama kao i preko planinskih prevoja. Umeren intenzitet saobraćaja bez vanrednih prekida očekuje vozače van većih gradova, saopštili su iz AMSS. Radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na putu Kragujevac –  Kraljevo uslovljavaju naizmenično propuštanje vozila i usporenu vožnju koja vozače očekuje i na vijaduktu na obilaznici oko Čačka. Do 30. oktobra zbog radova na delu Ibarske magistrale između Stepojevca i Lazarevca saobraćaj će biti usporen sa mogućim kraćim zadržavanjima, a posebno u satima pojačanog saobraćaja jer se vozila naizmenično propuštaju. Isti režim vozače očekuje i na putu od Čačka ka Užicu, na deonici između Uzića i Sevojna gde je saobraćaj regulisan semaforskom signalizacijom. Radovi na uređenju bankina na deonici Požega-Arilje, kod Gorobilja su završeni i saobraćaj se odvija normalno.

Vodosnabdevanje

vodaPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda, jutros su registrovani kvarovi na vodovodnoj mreži u Prijevoru i Trbušanima, ali za vreme radova na njihovom saniranju, koji će se obavljati u toku pre podneva, neće biti zatvaranja vode. U Gornjem Milanovcu je jutros zatvorena voda u naselju Neškovića brdo zbog radova na saniranju kvara koji će trajati do 12.00 sati.

Hitna pomoć

hitnaU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 33 pregleda i 27 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 36 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta, a u ivanjičkoj Hitnoj pomoći je evidentirano 66 pregleda, lekari su izlazili dva puta  na teren, a obavljen je i jedan transport pacijenta u čačansku Opštu bolnicu.

Bioprognoza

bioprognoza malaNastavlјa se period relativno povolјne biometeorološke situacije za većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Preporučuje im se slojevito odevanje i aktivnosti u skladu sa očekivanim jutarnjim i maksimalnim dnevnim temperaturama vazduha.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba,  četiri dečaka i jedna devojčica, dok su u Gornjem Milanovcu rođene dve bebe, dečak i devojčica.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrethodnog dana je bilo uglavnom mirno na putevima u Moravičkom okrugu, dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Čačku u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 12.00 sati u Bresnici, a od 16.00 do 22.00 časa na području grada.
Zbog saobraćajne nezgode koja se jutros dogodila, obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Kraljevo-Ravni Gaj, kod mesta Pečenog. Alternativni putni pravac je Kraljevo – Mrčajevci – Gruža – Ravni Gaj.

 

Поделите вести