[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima

autoputU toku dana su najavljeni povoljni vremenski uslovi što doprinosi nesmetanom odvijanju saobraćaja, saopštio je Automoto-savez Srbije. Međutim, jak vetar na putevima u košavskom području vozačima može povremeno otežavati vožnju, naročito na mostovima i nadvožnjacima gde su udari vetra najjači, pa je potrebno na njima dodatno smanjiti brzinu. Poslednji radni dan u ovoj nedelji kao i početak prvog vikenda u oktobru sigurno će već u prvim popodnevnim časovima doneti veći broj vozila, naročito na putevima koji vode ka vikend naseljima i turističkim mestima.
Na usporenu vožnju zbog radova na proširenju mosta treba računati preko Lipničke reke u naselju Gruža na putu Kragujevac – Kraljevo gde se vozila uz pomoć semafora naizmenično propuštaju, kao i na deonici Požega – Arilje na mostu preko reke Đetinje. Na radove zbog kojih dolazi do povremeno kraćih zastoja, a posebno u satima pojačanog saobraćaja treba biti spreman na više deonica Ibarske magistrale od Beograda ka Čačku, kao i od Čačka ka Užicu.

Policijska uprava

policijaU toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika, a na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na putnom pravcu Lipnica – Slatina, a od 9.00 do 17.00 u Ivanjici.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU Ulici Dr Dragiše Mišovića kod skretanja za novu bolnicu došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova učesnici u saobraćaju treba da ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, a iz komunalnog preduzeća podsećaju da će do kraja ove nedelje sistem daljinskog grejanja biti napunjen i stavljen pod pritisak u svim stambenim zgradama priključenim na sistem, tako da više neće biti moguće intervencija na grejnim instalacijama u stanovima.

Hitna pomoć

hitnaU Hitnoj pomoći u Čačku, lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 29 pacijenata, a na terenu su intervenisali 39 puta. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 intervencija od kojih 21 u stanici Hitne pomoći, a sedam na terenu, dok su ivanjički lekari obavili 55 ambulantnih pregleda i četiri kućne posete.

Bioprognoza

bioprognozaZadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije za hronične bolesnike, a naročito za kardiovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, promenlјivo raspoloženje i pospanost.

Поделите вести