Претрага
[rstr_selector]

Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima

Vozače će danas pratiti povoljne vremenske prilike, suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, a pojačan intentzitet saobraćaja očekuje se u popodnevnim časovima zbog kraja radne nedelje i predstojećeg vikenda. Vanrednih zastoja na autoputevima i naplatnim rampama nema, saopštio je AMSS uz upozorenje na moguću magli ili sumaglicu u jutarnjim i večernjim satima. Više opreznosti potrebno je i na deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen. Na pojedinim se vozila naizmenično propuštaju zbog čega može doći do formiranja kolona, a na nekim je aktuelna i potpuna obustava saobraćaja, pa se koriste obilazni putevi, kao što je slučaj na deonici Konjevići – Beljina zbog obustave saobraćaja na vijaduktu. Danas počinju radovi na deonici Bačevci – Kosjerić koji će se izvoditi do 08. novembra, a u Užicu se do 28. oktobra izvode radovi na izgradnji kružne raskrsnice na uglu Omladinske i Ulice Lipa, a saobraćaj se odvija prema postavljenoj privremenoj signalizaciji. Na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka danas bi trebalo da budu završeni radovi na sanaciji klizišta zbog čega se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije u toku jučerašnjeg dana u Čačku je evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrola za danas nisu planirane na putevima u Čačku, Ivanjici, Lučanima i Gornjem Milanovcu.

Vodosnabdevanje

U Prijevoru su jutros registrovani kvarovi na potesima Danilovići i Robajci, koji će prema informaciji iz čačanskog Vodovoda biti sanirani u toku dana. Moguće je kratkotrajno nestajanje vode na pomenutim lokacijama do završetka radova. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, a za danas nema planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Hitna pomoć

Hitne medicinske službe u Čačku i Gornjem Milanovcu imale su u toku prethodna 24 sata ukupno 111 intervencija. U Čačku su lekari obavili 31 pregled u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 46 puta, dok su njihove kolege u Gornjem Milanovcu u ordinaciji pregledali 29 pacijenata, a obavili su i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima u prepodnevnim satima, kao i osobama sa srčanim i psihičkim tegobama.

Porodilište

Čačansko porodilište je od juče brojnije za pet beba s obzirom na to da su rođeni tri devojčice i dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak.

Поделите вести