[rstr_selector]
Ilustracija

Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju su dobri, intenzitet saobraćaja je umeren, uz uobičajeno veći broj vozila u gradskim sredinama tokom jutarnjih i popodnevnih špiceva kada se vozi usporenije, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Lepo vreme koriste i poljoprivrednici za jesenje radove zato je njihovo prisustvo na putevima sa mehanizacijom veće u svim ratarskim područjima što predstavlja razlog za dodatnom pažnjom vozača naročito u jutarnjim satima i tokom večeri kada je vidljivost ograničena, a zbog magle često i smanjena.
Usporena vožnja i naizmenično propuštanje vozače očekuje na glavnom putnom pravcu između Bačevca i Kosjerića, na putu Arilje – Visoka – Ljetine, a od 7.00h do 17.00h zbog radova na asfaltiranju frekventne deonice Topola – Kragujevac, na delu kod Cerovca, vozače očekuje usporena vožnja sa mogućim desetominutnim zastojima. Na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka izvode se radovi na sanaciji klizišta. Do 28. oktobra izvode se radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Užicu, na uglu Omladinske i Ulice lipa.

Policijska uprava

Prema podacima policijske uprave, prethodnog dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu, Lučanima i Ivanjici jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole će od 9.00 do 17.00 časova biti na području Ivanjice.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u Ulici 650 kod kasarne je zatvorena voda zbog pucanja cevi, a kvar će biti saniran u toku prepodneva. U Gornjem Milanovcu su u toku radovi na otklanjanju kvarova zbog kojih će do 11.00 sati bez vode biti deo Ulice vojvode Mišića od Ulice kneza Aleksandra do Sinđelićeve, do 12.00 sati u Ulici kraljice Drage, do 13.00 časova u Solunskoj od raskrsnice sa Ulicom Sremskog fronta do kraja ulice, a do 14.00 časova u Cerskoj.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 34 pacijenta u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 37 puta. U Gornjem Milanovcu je u isto vreme evidentirano 30 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta, a ivanjički lekari su imali 66 intervencija od kojih 60 u ordinaciji, a šest na terenu.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe, ali se izvestan oprez savetuje srčanim bolesnicima, a u predelima sa maglom i astmatičarima. Meteoropate mogu osetiti vrtoglavicu i malaksalost.

Porodilište

U čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku prethodna 24 sata nije bilo porođaja.

Поделите вести