Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0
Stanje na putevima

Pred nama je pravi prolećni dan koji donosi dobre uslove za vožnju tako da vozači koji zbog svojih radnih obaveza moraju na put ne bi trebalo da imaju većih problema tokom vožnje s obzirom da ih očekuju suvi kolovozi i toplo vreme. Vozačima automobila se savetuje da malo više obrate pažnju na druge učesnike u saobraćaju poput biciklista I motorciklista jer će ih ovih dana biti više na gradskim saobraćajnicama kao i na putevima van naseljenih mesta.
I danas će se do 16 časova, izvoditi radovi na čišćenju rigole i kanalete na deonici Takovo-Preljina, u oba smera, a za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka.
Zbog radova na asvaltiranju magistralnog puta Aljinovići – Sjenica koji su planirani i za danas saobraćaj će do 17 časova biti obustavljen, a za vreme obustave saobraćaja vozila će se usmeratvati na obilazni put prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom vreme zadržavanja je promenljivo i kreće se u intervalu od 120 do 180 minuta.

Uprava saobraćajne policije

Jučarašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda na putevima u Moravičkom okrugu. U Upravi saobraćajne policije kažu da će kontrola brzine kretanja vozila danas biti na obilaznom putu oko Čačka do 17 časova.

 

Vodosnabdevanje

U Čačku ima sitnijih kvarova na vodovodnoj mreži koji će biti sanirani u toku pre podneva. U Gornjem Miilanovcu su u toku radovi popravci kvara u Ulici
Natalije Carević, i biće završeni do 12 sati. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 17 pacijenata, a u isto vreme 34 puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 12 pregleda u službi Hitne medicinske pomoći, a kućnih poseta je bilo sedam.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će biti povoljnije za hronično obolele i osetljive osobe, ali se izvesna pažnja savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Nesanica i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost. U saobraćaju je potrebna pažnja.

Apoteke

Dežurna apoteka u Čačku za vreme vanrednog stanja je “Dr Dragiša Mišović” u Skadarskoj ulici broj 11. Apoteka “Momčilo Katanić” na Gradskom šetalištu radnim danima radi od 7 do 16 časova, a subotom od 7 do 12 sati. Isto radno vreme važi i za sve druge objekte Apotekarske ustanove Čačak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR