Povoljni uslovi za vožnju do večernjih sati kada se očekuje kiša

Povoljni uslovi za vožnju do večernjih sati kada se očekuje kiša

0
Vodosnabdevanje

Zbog radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici 7 povremeno će dolaziti do isključenja vode u delu ulice. Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u ulici Dr Dragiše Mišovića iz pravca bolnice ka gradu, pa se u zoni radova saobraćaj odvija usporeno prema postavljenoj saobraćajnoj siganlizaciji.
U Loznici je zbog pucanja vodovodne cevi između rezervoara R4 i R5 zatvorena voda, a registrovani su kvarovi i u Ulici Milovana Jovanovića kod broja 14 i u Ljubiću u Ulici Dragoslava Bojića. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.
U Gornjoj Trepči je normalizovano vodosnabdevanje nakon dezinfekcije i pranja rezervoara R2.
Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Ulici Miše Lazića od 8 do 12 sati.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na ugradnji izmešetnog mernog mesta od 9.00 do 12.00 sati bez struje biti deo Ulice Dr Dragiše Mišovića od broja 1 do broja 22.
Od 08.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači u delu Prislonice, u naselju Radoševića kosa.
Na području Dragačeva do 23. septembra izvode se radovi na rekonstrukciji nisko naponske mreže u Gornjoj Kravarici pa će i danas od 07.00 do17.00 časova bez struje biti zaseok Stanojevići.

Bioprognoza

Nepovoljna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje cerebro i kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći imali su 66 intervencija u toku prethodna 24 sata. U ordinaciji su pregledali 24 pacijenta, a na teren su izlazili 42 puta. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 23 ambulantna pregleda i osam kućnih poseta.

Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku se dogodila jedna u kojoj je jedno lice teško povređeno. Radarske kontrole biće do 12.00 sati u Preljini, a od 12.00 do 16.00 časova u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

U prvom delu dana uslovi u kojima će se odvijati saobraćaj biće pravi letnji kada će vozačima vožnja biti lakša i prijatnija, međutim u popodnevnim i večernjim satima meteorolozi najavljuju promenu vremena, kišu i pljuskove koji će usloviti mokre kolovoze i slabiju vidljivost, a tada su usporena vožnja i zastoji česti. Sa prvim kapima kiše kolovoz je uvek najklizaviji, pa se vozačima savetuje pažljivija vožnja.
Zbog radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Dr Dragiše Mišovića na raskrsnici sa Ulicom 7 u Čačku za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u ulici Dr Dragiše Mišovića iz pravca bolnice ka gradu. U zoni radova saobraćaj se odvija usporeno prema postavljenoj saobraćajnoj siganlizaciji.
Radovi u tunelu Surduk na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, izvode se 19 časova do 7 sati ujutru, uz naizmenično propuštanje vozila.
Na istoj deonici izvode se radovi kod mesta Bela zemlja, a alternativni putni pravac je lokalni put kroz Mačkat. Kod petlje „Sušica“ u toku je sanacija nadvožnjaka „Kneževići“, zbog čega se saobraćaj preusmerava preko novoizgrađene devijacije.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok vozači teretnih vozila u toku dana mogu očekivati duža čekanja na prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR