[rstr_selector]

Povoljni uslovi za vožnju, pojačan saobraćaj očekuje se tokom popodneva

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su registrovani kvarovi u Ulici 657 u Kulinovcima, na Obrežu u Ulici 7 i u Prijevoru kod nadvožnjaka. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
Zbog radova na popravci kvarova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Takovu, od 9 do sati i u Korčaginovoj ulici od 8 do 12 sati.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 20 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a na teren su izlazili 37 puta. Milanovačka hitna pomoć imala je ukupno 30 intervencija od kojih 22 u ordinaciji, a osam na terenu.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske upreva u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Osim u jutarnjim satima, petak uobičajeno sa prvim popodnevnim satima donosi talas pojačanog saobraćaja kada se zbog početka vikenda mnogi odlučuju da slobodne dane provedu van gradova ili većih naseljenih mesta. S obzirom da je građevinska sezona u punom jeku zbog većeg broja vozila treba očekivati povremeno usporenu vožnju na mestima gde su radovi u toku.
Radovi u tunelu Surduk na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, produženi su do 21. septembra od 19.00 do 7.00, uz naizmenično propuštanje vozila.
Na istoj deonici izvode se radovi kod mesta Bela zemlja, radnim danima od 7.00 do 16.00, a subotom od 7.00 do 15.00 časova. Alternativni putni pravac je lokalni put kroz Mačkat. Kod petlje „Sušica“ u toku je sanacija nadvožnjaka „Kneževići“, zbog čega se saobraćaj preusmerava preko novoizgrađene devijacije.
Usporena vožnja vozače očekuje na magistralnom i frekventnom putu između Batočine i Kragujevca gde je u toku izgradnja nove trake uz rekonstrukciju postojeće, brzina kretanja je ograničena na 40 kilimetara na čas, a u satima pojačanog saobraćaja moguća su i desetominutna zadržavanja.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok su na teretnim moguća višesatna zadržavanja.

 

Поделите вести