Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Povoljni uslovi za vožnju, tokom dana se očekuje pojačan saobraćaj

Stanje na putevima

Poslednji dan produženog prazničnog vikenda uvek donosi pojačan saobraćaj na svim frekventnijim putevimai i prilazima gradovima i većim naseljenim mestima. U prepodnevnim satima se očekuje slabiji intenzitet saobraćaja, dok se veći broj vozila očekuje tokom popodneva i večeri, saopštio je Automoto savez Srbije. Lepi novembarski dani olakšavaju vožnju, ali magla često smanjuje vidljivost u jutarnjim i noćnim satima, što može predstavaljti opasnost i biti uzrok otežane vožnje na putevima pored reka, kanala, jezera i u kotlinama. Usporena vožnja vozače očekuje na deonicama na kojima se izvode radovi.
Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim terminalima graničnih prelaza zadržavanja nisu duža od 20 minuta, ali se očekuje pojačan saobraćaj iz pravca Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Hitna pomoć

Najviše posla u toku perthodna 24 sata imala je ivanjička Hitna pomoć s obzirom na to da su u ordinaciji evidentirana 83 pregleda, a na terenu su lekari intervenisali šest puta. U Čačku je pomoć lekara u Hitnoj pomoći zatražilo 25 pacijenata, a kućnih poseta je bilo 34, dok je u Gornjem Milanovcu evidentirano 35 pregleda u stanici i četiri kućne posete.

Bioprognoza

Reletivno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Oprez je neophodan kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom i psihičkim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dečak i devojčica, a u Gornjem Milanovcu je rođena jedna devojčica.

 

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je povređen pešak koji je zadobio lakše telesne povrede. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici dva lica su lakše povređena, a u Gornjem Milanovcu i Guči nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, a do 17.00 časova na području Ivanjice.

 

 

Поделите вести