[rstr_selector]

Повремено мокри коловози и данас отежавају вожњу

Возачи и данас могу очекивати повремено мокре коловозе због кише и пљускова који додатно смањују видљивост.  Вожњу ће додатно отежавати кошава чији се повремено јачи удари очекују у Банату  и Доњем Поморављу, а на које из  Оперативног центра АМСС посебно упозоравају возаче теретних возила и аутобуса.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, на деоници ауто-пута Љиг – Таково, изводе се радови на кошењу траве, у разделном појасу у оба смера, а за саобраћај су заузете претицајне траке.  Исти радови изводе се на ауто-путу после тунела Велики Кик, у смеру ка Београду. За саобраћај је затворена претицајна трака у дужини од 5 километара.

У току су радови на замени оштећених слојева асфалта у тунелу Шарани, због којих се саобраћај одвија двосмерно  тунелом за смер ка Београду.

На деоници магистралног пута Чачак – Кратовска стена, изводе се радови на редовном одржавању између Парменца и Овчар Бање. Возила се радним данима од 8 до 16 часова  наизменично пропуштају, а викендом се враћа редован режим саобраћаја.

На делу магистралног пута ка Црној Гори,  између Бродарева и граничног прелаза Гостун, у току је израда галерије тунела. Радови ће трајати до краја године, а саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

Према информацијама из Управе граничне полиције, теретна возила се на граничном прелазу Шид, на излазу, задржавају се шест сати, на Батровцима четири сата, на Келебији три, а на граничном прелазу Бачка Паланка два сата.  На осталим граничним прелазима нема дужег задржавања за све категорије возила.

Поделите вести