Претрага
[rstr_selector]

Požari na objektima za sušenje mesa česta pojava

U ovo doba godine povećan je broj intervencija vatrogasnih jedinica na objektima za sušenje mesa i to uglavnom na seoskom području Moravičkog okruga, kaže Dragiša Broćić, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Čačku. On navodi da se usled nepažnje vlasnika tih objekata dešava da dođe do požara koji se brzo širi i koji lako može da zahvati ostale objekte u domaćinstvu.

– Takav požar se vrlo brzo širi na okolni prostor, tako da te intervencije uvek postanu komplikovane i složene. Često se dešava i da dođe do povređivanja nekog od lica koje je učestvovalo u gašenju požara. Vlasnici domaćinstava svojom nepažnjom dovode do takvih situacija, lože prejaku vatru koja prvo zahvati meso, a onda se proširi i na ostale objekte koji se nalaze u blizini sušare. Mi na godišnjem nivou zabeležimo između 30 i 40 takvih slučajeva, kaže Broćić.

Sušaru treba graditi na adekvatan način

On savetuje da građani moraju voditi računa o tome gde i na koji način grade objekat za sušenje mesa.

– Objekat mora biti izgrađen na takav način da bude nemoguć prenos plamena iz ložišta do mesa i mora da bude na dovoljnoj udaljenosti od svakog drugog zapaljivog materijala, ili drugih objekata u okviru domaćinstva, objašnjava Broćić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести