Požega: Pomor ribe u Kravaričkoj reci

Požega: Pomor ribe u Kravaričkoj reci

Ekocid se dogodio početkom jula, sumnja se da je zagađivač jedna hladnjača iz Kravarice

0
Foto: Inicijativa za Požegu

Pomor ribe je prvi put primećen 1. jula, a ista situacija ponovila se nekoliko dana kasnije. Sumnja se da je zagađivač hladnjača iz Kravarice koja hemikalijama pere gajbice za malinu, kaže Slađan Kojadinović iz Inicijative za Požegu.

– Mi smo već preduzeli neke korake i podneli prijave opštinskim organima, ekološkim inspektorima i „Eko Balkan timu” iz Prijepolja koji je nadležan za vode u našem kraju, na teren su izašli organi koji su napravili zapisnik, ali se ništa konkretno još nije desilo niti ima bilo kakvih zvaničnih rezultata.

„U opštinskom rukovodstvu izvršene samo kozmetičke promene”

Inicijativa za Požegu nastavlja sa drugim aktivnostima kako bi ukazala na probleme sa kojima se suočavaju građani Požege. Svake subote u prostorijama kancelarije Inicijative održava se Dan otvorenih vrata kada građani imaju priliku da iznesu svoje predloge i ideje, a redovno se organizuju tribine na kojima gostujući predavači govore o aktuelnim problemima.

– I nakon hapšenja sada već bivšeg opštinskog rukovodstva naše aktivnosti se nastavljaju nesmanjenim intenzitetom. Ispratili smo sednicu na kojoj je izabrano novo opštinsko rukovodstvo i konstatovali smo da su izvršene samo kozmetičke promene. Uprkos tome malo vremena je prošlo da bismo detaljnije komentarisali delovanje nove vlasti, kaže Kojadinović.

POSTAVI ODGOVOR