Požega: Prva truba Maji Ilić

Požega: Prva truba Maji Ilić

Takmičila su se dva orkestra u pionirskoj i tri u omladinskoj kategoriji i svi su obezbedili učešće na Saboru trubača u Guči

0

U petak 12. jula u Požegi je održano predtakmičenje pionirskih i omladinskih trubačkih orkestara. Ova manifestacija je bila lepa prilika za mlade trubače da pokažu šta znaju, ali i da osiguraju svoje mesto na predstojećem saboru u Guči.

– Stručni žiri je ocenio da je u kategoriji pionira najbolji orkestar „Dragačevski podmladak” iz Guče kome je ovo bio prvi javni nastup. Nagradu Prva truba u pionirskoj konkurenciji dobila je Maja Ilić iz orkestra „Maja Ilić”. U konkurenciji omladinaca najbolji orkestar bio je Orkestar braće Ilić, dok je Prvu trubu osvojio Miroslav Đunisijević iz orkestra „Miroslav Đunisijević”, navodi Nataša Bradonjić, direktorka Turističke organizacije Požega.

Nagrade je obezbedila Turistička organizacija Požega uz podršku opštine Požega. Radi se o dva bubnja za najbolje orkestre i dve trube za dobitnike nagrade Prva truba.

Svih pet orkestara ide u Guču

– Pored četiri nagrađena orkestra, plasman na Sabor trubača u Guči obezbedio je i peti učesnik ovog takmičenja, orkestar Ognjena i Uroša Vasiljevića iz Požege, kaže Bradonjić.

Ovaj događaj je organizovan po treći put, a po oceni svih prisutnih poseta je ove godine bila najveća i sve je proteklo u najboljem redu.

POSTAVI ODGOVOR