Претрага
[rstr_selector]

Požega spremna za MOSI

Planirani građevinski radovi povodom predstojećih MOSI igara, koje se u Požegi održavaju od 8. do 12. jula, se privode kraju, a ovaj grad će u punom sjaju dočekati oko 1.800 sportista koji iz 28 gradova Srbije, Crne Gore i Republike Srpske učestvuju na ovoj sportskoj manifestaciju.

Za potrebe ovog velikog sportskog događaja u gradu na Skrapežu su izgrađena dva moderna teniska terena, kao i teren za odbojku na pesku koje Požega ranije nije imala.

Prema rečima Mikana Jankovića, direktora Direkcije za izgradnju, svi radovi na izgradnji i rekonstrukciji sportskih objekata i terena će biti završeni na vreme, a grad utegnut i uređen spremno dočekuje Međuopštinske omladinske sportske igre koje se na prostorima triju država održavaju više od 60 godina.

– Ono što sad mi radimo je od sredstava iz budžeta opštine, taj novac je opredeljen za podršku MOSI igrama, reč je o velikim investicijama, a onde se odnose na izgradnju dva teniska terena koji se grade na školskom prostoru srednjih škola Gimnazije i Tehničke škole i radovi se ovih dana privode kraju tako da će maltene uoči samih igara ti objekti biti pušteni u funkciju. Takođe velika investicija se događa na rekonstrukciji košarkaškog terena kluba Sloga, gde se radi sanacija pomoćnog objekta i kao i svi sportski tereni za male sportove, košarku, odbojku. Treba istaći da će svi koševi, table, golovi biti zamenjeni i sve to je već nabavljeno. Ovih dana nam predstoji da obeležimo te prostore za igru, tako da će i to do nedelje biti završeno. Jedna takođe velika investicija, vrlo važna za nas i kao sportski i kao turistički objekat, je čuvena Marića bara koja se nalazi na putu prema Čačku, staza je proširena za maksimalan broj učesnika, napravljen je obilazni kružni tok tako da će ta Marića bara možda do kraja ove sezone biti jedno pravo turističko mesto gde će i građani Čačka moći da se odmora, da pecaju i da uživaju u lepotama te sredine. Direkcija je ušla u posao kompletnog uređenja grada što se tiče održavanja čistoće, krpljenja udarnih rupa tako da će to zaključno sa sutrašnjim danom u Požegi sve biti spremno i završeno. Čačansko preduzeće Ratko Mitrović u ovom trenutku radi krpljenje udarnih rupa i radi to izuzetno i kvalitetno, zadovoljni smo kako rade, onako kako smo očekivali to od jedne renomirane firme – izjavio je Mikan Janković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести