[rstr_selector]

Požeški avioni za prevoz đaka

Odbornici Skupštine Požega iz medija su saznali da đacima koji nemaju prevoz od kuće do škole, opština plaća taksi prevoz, tvrdi odbornica koalicije „Za našu Požegu“, Gordana Stević. Ona kaže da je pod velikim znakom pitanja suma od 16 miliona dinara koja se izdvaja za ovu namenu.

– Ako uzmemo da u toku jedne školske godine ima 40 radnih sedmica, računica pokazuje da opština svake sedmice za prevoz tih đaka izdvaja 400.000 dinara. A ako to podelimo na pet radnih dana, dolazimo do cifre od 80.000 dinara dnevno za taksi prevoz učenika. Ta cifra je nenormalno velika, pa se mi pitamo da li se oni voze avionom ili taksijem i da li se tu radi o nečemu drugom. Sama ideja bi apsolutno bila podržana i od odbornika opozicije da smo sa njom bili upoznati i da nije ovih otežavajućih okolnosti, kaže Stević.

Kako su taksisti izabrani?

Drugi problem koji koalicija „Za našu Požegu“ pronalazi u organizovanju taksi prevoza za đake jeste način na koji su taksisti izabrani.

– Mi nismo upoznati sa načinom izbora taksi udruženja koja prevoze učenike. Da li je bilo tendera, da li je i gde objavljen neki oglas ili su odabrani po nečijoj želji? Mi ćemo svakako ovo pitanje postaviti kao odborničko pitanje u Skupštini opštine Požega. Ipak, mislim da se ovde radi o jednom populističkom obraćanju predsednika opštine koje, po mom mišljenju, možda i nije zakonski baš sasvim osnovano, ali to treba proveriti, rekla je Stević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *