Poziv na stručni skup „Pesničke brojanice Dobrice Erića“

Poziv na stručni skup „Pesničke brojanice Dobrice Erića“

Ogranak Vukove zadužbine, udruženje "Čuvari dela Vuka Karadžića", poziva nastavnike i druga stručna lica Moravičkog okruga da učestvuju na skupu

0

Sa željom da oda priznanje velikom srpskom pesniku i čuvaru narodnog jezika i ćirilice, tradicionalnih vrednosti, rodoljublja i Svetosavlja, čačansko udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića“, naslednik Ogranka Vukove zadužbine čiji je osnivač i doživotni predsednik bila Grozdana Komadinić, uz Centar za stručno usavršavanje iz Čačka organizuje stručni skup pod nazivom „Pesničke brojanice Dobrice Erića“.

Stručni skup, koji će biti održan 24. maja 2019, do sada su podržali: Vukova zadužbina iz Beograda, Društvo za srpski jezik i književnost Republike Srbije i Školska uprava Čačak. U planu je saradnja sa Gradskom bibliotekom (u čijem prostoru će se najverovatnije održati) i IK „Pčelica“ (koja obezbeđuje nagradni fond za prateći pesnički konkurs).

Raspisana dva konkursa

Učesnici imaju mogućnost da prijave: izlaganje o uspešnim primerima iz pedagoške prakse nastavnih i vannastavnih aktivnosti u vezi sa delima Dobrice Erića iz školskog programa; književnoteorijskla tumačenja; jezičke analize jednog dela ili opusa u celini. U obzir će biti uzete sve prijave koje stignu na imejl Udruženja do 6. maja, a spisak prihvaćenih tema i učesnika biće objavljen 10. maja 2019. Kontakt adresu, kao i uputstvo o sadržaju prijave i tehničkim karakteristikama radova, zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj stranici Školske uprave Čačka.

Udruženje takođe raspisuje poetski konkurs posvećen Dobrici Eriću „Detinjstvo obojeno stihom”, namenjen učenicima Moravičkog okruga. Priznanja najuspešnijim mladim pesnicima biće dodeljena na stučnom skupu, a knjižni fond za nagrade obezbeđuje „Pčelica” iz Čačka. Takođe, Udruženje će uputiti poziv školama za izložbu fotografija sa Dobricom Erićem i đačkih likovnih radova. Mesto i vreme održavanja skupa biće naknadno objavljeni.

POSTAVI ODGOVOR