Pre podne sunčano, posle podne mogući pljuskovi sa grmljavinom

Pre podne sunčano, posle podne mogući pljuskovi sa grmljavinom

0

Danas će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode, lokalno veća količina padavina za kratak vremenski period i grad, a u zoni pljuskova duvaće jak vetar.
Najniža temperatura biće od 16 do 22, a najviša dnevna od 27 do 30, na jugu i istoku i do 33 stepena.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetljivih osoba su mogući nesanica i razdražljivost. Pojačana koncentracija se preporučuje u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su u Konjevićima registrovana dva kvara, jedan je na Živanića putu, a drugi od kružnog toka prema polju. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode.
U Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Miše Lazića, pa će prekid u snabdevanju vodom imatie potrošači u Ulici Kneza Aleksandra od 10 do 13 časova. Zbog kvara na vodovodnoj mreži do 12 sati isključena je voda u Korčaginovoj ulici.

Hitna pomoć

Lekari u Hitnoj pomoći u Čakču pregledali su u toku preghodna 24 sata 39 pacijenata u ordinaciji, a 42 puta su izlazili na teren. Milanovački lekari su u hitnoj medicinskoj službi obavili 23 pregleda, a kućnih poseta je bilo 6.

Stanje na putevima

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, a u toku popodneva se očekuje veći broj vozila na svim glavnim putevima i graničnim prelazima. I pored toga što će ova letnja sezona biti drugačija od prethodnih, osetno veći broj vozila očekuje se na Koridoru 10 koji koristi veliki broj stranih državaljana iz Zapadne Evrope na putu do Turske koji vodi preko Mađarske i naše zemlje. S obzirom na to da se do Egejskog mora i Grčke još uvek ne može južnim krakom ovog Koridora i Makedonije, jer je zatvoren granični prelaz Evzoni, do Grčke naši građani u ovom trenutku mogu jedino preko Bugarske, što će sigurno stvoriti dodatno pojačan saobraćaj, a samim tim će povremeno biti dužih zadržavanja na graničnom prelazu, Gradina najopterećenijem prelazu sa Bugarskom. Trenutno se na ovom prelazu čeka oko 30 minuta, toliko se čeka i na prelazu Horgoš sa Mađarskom, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, na izlazu iz Srbije čekaju i do tri sata.
Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji kolovoza na deonici Pakovraće – Markovica – Užice. Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a u satima pojačanog saobraćaja stvaraju se duže kolone, pa se vozačima savetuje više strpljenja.
Produženi su radovi na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac.
Radovi se izvode na levoj strani mosta, a saobraćaj se preusmerava na desnu stranu i odvija se dvosmerno.
Obustava saobraćaja na deonici Preko Brdo-Odvraćenica zbog asfaltiranja kolovoza na snazi će biti do 15. jula. Saobraćaj se obustavlja dva puta dnevno po 3 sata.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR