Претрага
[rstr_selector]

Pred odbornicima u sredu 33 tačke dnevnog reda

Na dnevnom redu desete sednice Skupštine Čačka, koja je zakazana za sredu, 25. januar, naći će se 33 tačke dnevnog reda. Prema rečima sekretara Skupštine, Miroslava Petkovića, pred odbornicima će se naći predlog rešenja o pribavljanju u javnu svojinu nepokretnosti u Preljini od Konjičkog kluba „Milenko Nikšić“, predlog odluke o uspostavljanju saradnje grada Čačka sa gradovima i opštinama u slivu Zapadne Morave, ali i akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu.

– Moram da istaknem da je grad Čačak i ove godine izdvojio najveća sredstva u Republici Srbiji za programe zapošljavanja, odnosno subvencije za samozapošljavanje, novo zapošljavanje, stručnu praksu i sticanje praktičnih znanja. Očekujemo podršku Republike u skladu sa procentualnim učešćem na osnovu onoga što smo mi opredelili kao finansijska sredstva za podršku ovim programima. Možda je značajno reći da je i za javne radove namenjeno devet miliona dinara. Predviđeno je da javni radovi traju četiri meseca i da za to vreme ljudi koji budu angažovani obave popis imovine grada Čačka, kako bismo konačno znali šta je to u svojini našeg grada, kaže Petković.

Osim lokalnih, na dnevnom redu i planovi rada regionalnih preduzeća

Sekretar gradske Skupštine ističe da će odbornici razmatrati i planove rada za ovu godinu javnih preduzeća i ustanova iz Čačka, ali i preduzeća „Duboko“ iz Užica i „Rzav“ iz Arilja.

– Cena vode za kupce neće biti menjana iako će je „Vodovod“ sada plaćati nepun dinar više nego do sada. Inače, JKP „Vodovod“ predvideo je značajne investicije za ovu godinu, proširenje mreže i nabavku kombinovanih vozila. I JKP za grejanje „Čačak“ predvideo je neke investicije, pa će i to biti na dnevnom redu u sredu. „Gradac“ će pred odbornike staviti predlog planskih dokumenata vezanih za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, a iz planova rada ustanova kulture izdvojio bih planiranu izdavačku i istraživačku delatnost, rekao je Petković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *