Predavanje za ivanjičke poljoprivrednike

Predavanje za ivanjičke poljoprivrednike

Poljoprivrednici sa teritorije Opštine Ivanjica u ponedeljak će imati priliku da čuju na koji način doći do subvencija Ministarstva poljoprivrede

0
Ilustracija

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Kraljevo organizovaće u ponedeljak, 3. aprila, tribinu u Ivanjici, koja će se održati u  Doma kulture sa početkom u 11.00 sati. Prema rečima Zorice Zdravković, savetodavca za akroekonomiju, kraljevački poljoprivredni stručnjaci će toga dana u Ivanjici predstaviti četiri nova pravilnika o subvencijama Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koji su nedavno stupili na snagu.

– Govorićemo o tome koje mogućnosti i prava poljoprivrednici kroz ove pravilnike mogu da ostvare. Radi se o Pravilniku o podsticajima programima za diversifikaciju dohotka i unapređenju kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima, Pravilniku o podsticajima za investicije i fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, Pravilniku o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora i o Pravilniku o podsticajima za preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambembenih proizvoda i proizvoda ribarstva, a koji se odnose na nabavku opreme u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i grožđa, rekla je Zorica Zdravković.

Očekuju se i novi pravilnici 

Na tribini će biti govora i o pravilnicima koji su u najavi, poput onog za dodelu sredstava za nabavku mehanizacije u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, rekla je Zorica Zdravković, ali i o aktuelnim pravilnicima kojima su regulisani uslovi za ostvarivanje prava na regres za đubrivo, podsticaji u biljnoj proizvodnji, kao i mnogi drugi. Razgovaraće se i o uslovima neophodnim za podnošenje zahteva za subvencije, o merama, kriterijumima i rokovima za učešće na konkursu za dodelu novca iz državnog agrarnog budžeta.

POSTAVI ODGOVOR