Predsednik Saveta MZ Guča: Ne vidim osnov za sukob interesa

Predsednik Saveta MZ Guča: Ne vidim osnov za sukob interesa

- Savet Mesne zajednice nema nikakve ingerencije niti ima sopstvene prihode. Svi projekti na teritoriji Mesne zajednice se rade iz opštinskog budžeta, i ja ne vidim šta je sukob interesa u celoj ovoj priči, kaže Ivica Vukićević

0

Savet za borbu protiv korupcije SNS u Lučanima podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije inicijativu za utvrđivanje sukoba interesa Ivice Vukićevića, odbornika GG „Jedan tim“ u Skupštini opštine Lučani, koji je istovremeno i predsednik Saveta Mesne zajednice Guča.

Kako Savet za borbu protiv korupcije SNS navodi u svom saopštenju: „…između javne funkcije odbornika skupštine opštine i obavljanja posla predsednika – člana saveta mesne zajednice osnovane na teritoriji iste opštine, postoji odnos zavisnosti koji bi mogao da utiče na nepristrasnost funkcionera u vršenju javne funkcije, što je u suprotnosti sa odredbama čl. 27. st. 2. i 3. Zakona o Agenciji, zbog čega smo pokrenuli inicijativu za utvrđivanje sukoba interesa“.

Komentarišući ovu inicijativu, Ivica Vukićević kaže da, osim stranačkog, ne vidi drugi osnov za njeno podnošenje.

„Savet MZ Guča nema nikakve ingerencije“ 

– Savet Mesne zajednice sam po sebi, a i po novom Zakonu o lokalnoj samoupravi, nema nikakve ingerencije niti ima sopstvene prihode. Svi projekti na teritoriji Mesne zajednice se rade iz opštinskog budžeta, sa namenskim sredstvima i ja ne vidim šta je sukob interesa u celoj ovoj priči.

Bezuspešni pokušaji deblokade računa 

U prilog svojoj tvrdnji Vukićević je podsetio i da je račun MZ Guča u blokadi zahvaljujući neodgovornom poslovanju pojedinaca.

– Račun MZ Guča je u blokadi zahvaljujući magistru Joloviću i njegovom radu u prethodnom periodu, od 2005. godine. Mi se danas, kao novi Savet, trudimo da odblokiramo taj račun da bismo mogli normalno da funkcionišemo, ali nam nikako ne dozvoljavaju to da sprovedemo na legalan način. Iako je Državna revizorska institucija dala mišljenje da u budžetu za 2018. godinu moraju da se planiraju sredstva za deblokadu računa, to ponovo nije urađeno, tako da je jasno šta je cilj i ove inicijative.

„Pretpostavljam da će Agencija presuditi po stranačkom principu“

Vukićević ističe da nema nameru da podnosi ostavku i da se povlači sa odborničke funkcije.

–  Tamo gde im smetam, tamo neću dati ostavku. Boriću se i dalje da se čuje drugo mišljenje. A iskren da budem, ne znam kakav odgovor mogu da očekujem od Agencije zato što ona verovatno radi po nalogu vlasti, a s obzirom na to da je SNS na vlasti i kod nas i na republičkom nivou, ja pretpostavljam da će Agencija presuditi po stranačkom principu, kaže Ivica Vukićević.

U svom saopštenju, Savet za borbu protiv korupcije SNS navodi da je zatražio od još dva odbornika, iz vladajućih SNS i SPS, da se povuku sa funkcije predsednika i člana saveta mesne zajednice, a da će ispitati da li se u sukobu interesa nalazi još neko od odbornika Skupštine opštine Lučani, pre svega predsednik FK „Dragačevo“ Guča i drugi koji se finansiraju i iz budžeta opštine Lučani.

POSTAVI ODGOVOR