[rstr_selector]

Predsednik Vlade Srbije primio delegaciju Pokreta Dveri

U Vladi Srbije danas je održan sastanak Predsednika Vlade Srbije i delegacije Pokreta Dveri. Premijer Aleksandar Vučić primio je delegaciju Dveri, u sastavu: Vladan Glišić, Radovan Tvrdišić i Boško Obradović, na osnovu zahteva koji je Pokret Dveri uputio pre sedam dana, tražeći prijem kod Predsednika Vlade kako bi mu izložio plan mera povodom nedavne vanredne situacije koja je zadesila našu zemlju.

Članovi delegacije Dveri istakli su da uprkos tome što su politički neistomišljenici sa aktuelnom vlašću, Dveri imaju obavezu kao relevantan politički subjekt, da kada su država i narod ugroženi, uzmu učešća u pomaganju tamo gde je najpotrebnije.

Predstavnici Dveri izneli su stav Pokreta da dok je trajala vanredna situacija Dveri nisu iznosile kritike prema državnom rukovodstvu i stavile su se na raspolaganje kriznim štabovima u odbrani od poplava i skupljanju pomoći za unesrećene porodice širom Srbije, ali da pošto je vanredna situacija prošla došao trenutak da se jasno ukaže na brojne višedecenijske, višegodišnje i najnovije propuste u očuvanju narodnoj sigurnosti i borbi protiv elementarnih nepogoda. Ponovljen je stav Pokreta da se mora ispitati odgovornost na svim nivoima vlasti, od lokalne samouprave, preko Beogradvoda i Srbijavoda do Vlade Republike Srbije.

Premijeru je predstavljeno šest mera Pokreta Dveri za obnovu države:

1. Povratak redovnog služenja vojnog roka i materijalno i tehničko ojačavanje srpske Vojske.

2. Obnova sistema civilne zaštite koji je trebalo da zaživi još po Zakonu o vanrednim situacijama iz 2009. godine.

3. Izmene i dopune Zakona o vodama.

4. Podržavljenje vodoprivrednih preduzeća i reorganizacija Srbijavoda.

5. Javni radovi, radne akcije i mobe, uz angažovanje domaćih preduzeća na obnov.

6. Finansiranje obnove iz primarne emisije, a ne zaduživanjem u inostranstvu i prebacivanjem tereta na domaću privredu.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić se saglasio sa određenim kritikama i predlozima Dveri, dok je za neke druge rekao da su neizvodljivi u ovom trenutku.

Vreme će veoma brzo pokazati koje mere Dveri su usvojene zarad opšteg dobra i rešavanja nagomilanih problema i nesreća koje su nas u poslednje vreme zadesile.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести