[rstr_selector]

Predškolska ustanova „Gimnazion” slavi 10. rođendan

Predškolska ustanova „Gimnazion” tokom ove sedmice obeležava 10 godina rada. Prema rečima Vesne Milošević, direktorke ove Ustanove, ovim povodom svakoga dana se organizuje niz različitih aktivnosti u kojima učestvuju deca iz ovog vrtića, ali i deca iz drugih predškolskih ustanova i njihovi roditelji.

Proslavu jubileja prati bogat program

– Danas u 17.00 časova održaće se igre pod nazivom „Ko će brže, ko će pre”. Pripremili smo 18 različitih takmičarskih igara za decu i roditelje, a pored njih mogu nam se priključiti i ostali zainteresovani. Sutra,u dvorištu Narodnog muzeja u 10.00 sati,planirana je akcija „Majstori svih zanata“, gde ćemo pokušati da malo osvežimo ono što je bio nekadašnji program zanatlija. Posle podne ćemo imati turnir društvenih igara u restoranu „Belvi” na njihovoj terasi u 16 časova, gde će se održati osam takmičarskih igara koje su različite. Deca su poslednjih 15 dana vežbala pravila tih igara, a sutra će na turniru pokazati svoja umeća. Sportski dan je planiran za subotu u 16 časova u Sportskom centru „Mladost“ na atletskoj stazi, gde će se deca i njihovi roditelji takmičiti u trčanju na 100 metara, štafetnom trčanju, navlačenju konopca i malom fudbalu. Finale je u nedelju, organizujemo planinarski dan i planiramo da se popenjemo na Kablar iz sela Rošci, a da se onda spustimo u Planinarski dom. U planinarenjuće učestvovati oko 80 mališana i roditelja, i na taj način ćemo završiti ovu nedelju u kojoj praznujemo desetogodišnjicu rada, kaže Vesna Milošević.

Ona dodaje da su povodom proslave ovog jubileja, protekla tri dana obeležena finalnim takmičenjem u programiranju, takmičenjem pod nazivom „Moj ljubimac“, kao i otvaranjem male izložbe dečijih likovnih radova na temu „Moj vrtić” u Galeriji Narodnog muzeja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *