[rstr_selector]

Представа „Полицајци” на сцени Милановачког позоришта

Овај комад је Мрожеку донео светску славу 50-их година прошлог века, али је због својих политичких ставова већи део живота провео у емиграцији.

Представа „Полицајци”, коју је по истоименом драмском делу Славомира Мрожека на сцену поставио редитељ Бранко Кнежевић, биће изведена вечерас на малој сцени Милановачког позоришта.

Реч је о комедији, пуној апсурда и гротеске. Радња приче смештена је у безимену земљу у којој живе безимени грађани, слепо лојални изабранима „у име народа”.  У том окружењу где је идеал власти „у име народа” остварен, остао је још само један човек који мисли другачије. После 10 година проведених у затвору одлучује да одустане од свог антивладиног деловања и потписивањем верноподаничког акта прелази на другу страну. Губитак последњег противника власти доноси неслућене проблеме…

„Полицајци” су комад који је Мрожеку донео светску славу 50-их година прошлог века, али је због својих политичких ставова већи део живота провео у емиграцији.

У представи играју Иван Пантовић, Предраг Лошић, Бранко Кнежевић, Владимир Јовановић, Надица Симић, Зорица Ђурковић, Ђорђе Петровић и Ђорђе Ђурђевић.

Представа почиње у 20 часова.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести