Predstava „Transilvanija“ gostuje u Čačku

Predstava „Transilvanija“ gostuje u Čačku

0

Pozorišna predstava „Transilvanija“ u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, po tekstu Dragana Nikolića, a u režiji Milana Karadžića, biće izvedena sutra u čačanskom Domu kulture sa početkom u 20.00 časova.

Domaća crna komedija

„Transilvanija“ je komedija koja je debitantski komad Dragana Nikolića, koji upečatljivo i živopisno prati liniju domaće crne komedije obeleženu dramama Aleksandra Popovića, Dušana Kovačevića i Đorđa Milosavljevića. Reč je o ironičnom spoju primitivnih predrasuda, crtica iz „crne hronike” i lokalnih, etno-mitova iz vlaškog, podunavskog kraja. Porodična zavada, šverc nafte, ubistva i „crna svadba” mešaju se sa željom za osvetom onostranih bića – duhova i vampira zbog nedoličnog ponašanja živih. Mentalitetski i apsurdi podneblja, produbljeni surovošću pograničnog života i specifičnim folklorom i sujeverjem, otvaraju drugačiju vizuru jednog posebnog sveta, čija shvatanja morala i časti, postaju paradigma opšteg stanja društva u kome živimo.

U predstavi glume Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Vesna Čipčić, Vuk Kostić, Nikola Rakočević, Milica Zarić/Jelisaveta Orašanin, Marko Živić/Vladan Milić i Milorad Damjanović.

POSTAVI ODGOVOR