Predstavljanje Zbornika povodom 70 godina rada Narodnog muzeja u Čačku

Predstavljanje Zbornika povodom 70 godina rada Narodnog muzeja u Čačku

„To je prilika za podsećanje na sve što je urađeno prethodnih sedam decenija, osvrt na najznačajnije uspehe našeg Muzeja, kao plodova vrednog i metodičnog rada zaposlenih“

0
Foto: Narodni muzej Čačak

Povodom 70 godina rada, Narodni muzej u Čačku predstavlja svoj novi Zbornik. Ove godine u pitanju je dvobroj, o kome će govoriti eminentni stručnjaci – dr Bojan Dimitrijević, naučni savetnik Instituta za savremenu istoriju, dr Nemanja Dević, naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju, dr Miloš Timotijević, istoričar i Delfina Rajić, istoričar umetnosti.

Osvrt na uspehe koji se nižu sedam decenija

Ovaj jubilej je podsticaj za kontinuitet u radu ove ustanove od nacionalnog značaja, kaže Delfina Rajić, direktorka Narodnog muzeja u Čačku.

– Jubilej koji ćemo obeležiti samo je podsticaj ka daljem kontinuitetu u radu i razvoju ustanove, kao i unapređivanju znanja koje su nam ostavili svi koji su brižljivo čuvali tragove prošlosti od zaborava. To je prilika za podsećanje na sve što je urađeno prethodnih sedam decenija, osvrt na najznačajnije uspehe našeg Muzeja, kao plodova vrednog i metodičnog rada zaposlenih.

Predstavljanje Zbornika radova je sutra, 30. avgusta, u 12 sati u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku.

POSTAVI ODGOVOR