Predstavnici domaćih turističkih agencija u dvodnevnoj poseti Čačku

Predstavnici domaćih turističkih agencija u dvodnevnoj poseti Čačku

Gosti će se upoznati sa turističkom ponudom grada Čačka, Ovčarsko-kablarske klisure i Atomske banje Gornja Trepča sa ciljem promocije prirodnih lepota i istorijskog nasleđa čačanskog kraja

0
Foto: Dženarika Info

U Čačku danas i sutra borave predstavnici 20 turističkih agencija iz Srbije, koji će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa turističkom ponudom grada, Ovčarsko-kablarske klisure i Atomske banje Gornja Trepča. Gosti Turističke organizacije Čačka će danas posetiti vidikovac na Kablaru, a potom i jedno seosko turističkom domaćinstvo u blizini vidikovca gde će ih domaćini ugostiti sa domaćom organskom hranom proizvedenom na obroncima Kablara. Nakon toga planirana je poseta manastiru Nikolje čije se drevne zidine nalaze uz vode Zapadne Morave, obilazak crkve posvećene Svetom Nikoli, konaka kneza Miloša Obrenovića i manastirske suvenirnice. Sa pristaništa kod manastira Nikolje biće organizovana plovidba meandrima Zapadne Morave uz panoramsko razgledanje ostalih manastira i planina Ovčar i Kablar.

Za sutra je planirana pešačka tura i predstavljanje duge istorije grada. Kroz posetu Narodnom muzeju i nekadašnjoj kući Gospodar Jovana Obrenovića, predstavnici turističkih agencija iz raznih krajeva Srbije upoznaće se sa istorijom Čačka. Posetiće Umetničku galeriju „Nadežda Petrović“ sa preko dvadeset originalnih dela najznačajnije srpske umetnice sa početka XX veka, a potom i Crkvu Vaznesenja Hristovog. Nakon toga planiran je obilazak Memorijalnog kompleksa na brdu Ljubiću, koji je utvrđen kao nepokretno kulturno dobro – znamenito mesto od izuzetnog značaja.

Studijska poseta se završava u Gornjoj Trepči, gde će biti predstavljeni banjski sadržaji Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Atomska banja“ i kapaciteti iz oblasti zdravstvenog turizma, što će upotpuniti sliku čačanskog kraja na turističkoj mapi Srbije.

POSTAVI ODGOVOR