[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Prekidi u snabdevanju strujom, vodom i toplotnom energijom

Elektrosnabdevanje

U Čačku će od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti Skopska ulica zbog radova na zameni transformatora u trafostanici, a u Trnavi se nastavlja rekonstrukcija niskonaponske mreže pa će od 09.00 do 17.00 časova bez električne energije biti Protića bunar.
U Gornjem Milanovcu su planirani radovi na mreži zbog kojih će od 09.00 do 14.00 časova bez struje biti deo Takova oko škole i Paunovića polje, a u Ivanjici zbog radova u trafostanici od 10.00 do 12.00 sati struje neće imati potrošači u Osonici, zaseoci Rzinje, Boškovići i Mečke.

Vodosnabdevanje

U Preljini je došlo do kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Dragana Bojovića kod obdaništa, zbog čega cela varošica neće imati vodu u toku prepodneva. Ostali kvarovi su u Ulici Milana Miloševića u Ljubiću, Ulici 2 u Atenici i u Prijevoru u rasadnika Stamenković. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode na pomenutim lokacijama.
U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj merži kao i ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Grejanje

I ovoga jutra ima problema sa isporukom toplotne energije sa distributivnog sistema JKP za grejanje „Čačak“. U Ulici Kneza Vase Popovića je došlo do pucanja toplovoda tako da su bez grejanja sve okolne ulice, a bez grejanja je i deo Ulice Svetozara Markovića brojevi 57, 59 i 61. Očekuje se da će kvarovi biti sanirani u toku dana.

Bioprognoza

Nastavljaju se povolјne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima u toku jutarnjih sati. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima jedna osoba je prošla sa lakšim povredama. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda.
Radarske kontrole biće u toku popodneva, od 14.00 do 18.00 časova na frekventnijim saobraćajnicama u Čačkiu, kao što su Bulevar Tanaska Rajića, ulice Crvene armije i Aleksandra Savića.

Stanje na putevima

Period lepog vremena se nastavlja pa će i danas od 10 do 18 časova uslovi za vožnju biti povoljni, međutim u jutarnjim i večernjim satima magla može otežavati vožnju na poejdinim putevima kroz kotline, pored reka, jezera i kanala. Najgušća je na području Požege, kraljeva ima je i uokolini Niša, u Sićevačkoj i Grdeličkoj klisuri, a ima je i pored Ibra i Drine.
Opreznije treba voziti na deonicama na kojima je saobraćaj izmenjen zbog radova.
Produženi su radovi na rehabilitaciji kolovoza na deonici Takovo – Pranjani, zbog čega se saobraćaj i dalje odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Obustava saobraćaja je na snazi na deonici Pranjani – Trbušani zbog radova na izgradnji tunela pa se saobraćaj preusmerava na lokalni putni pravac, a zatvorena je i deonica Gojna Gora – Ljubić na delu gde se gradi nadvožnjak i pristupna saobraćajnica na ukrštaju sa trasom auto-puta i tu se saobraćaj preusmerava na lokalnu saobraćajnicu.
Na deonici autpouta Takovo – Preljina u toku je ispiranje kišnih odvoda zbog kojih je u smeru ka Takovu saobraćaj povremeno usporen.
Na deonici Kraljevo-Ušće, u mestu Progorelica, izvode se radovi na sanaciji klizišta, uz naizmenično propuštanje vozila.
Prema podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanje za teretna vozila je sedam sati, na prelazima Kelebija i Batrovci zadržavanja su četiri sata, na Šidu i Bezdanu, se čeka okjo dva sata, a na na graničnom prelazu Mali Zvornik zboh pada carinskog sistema BiH kao i popunjenosti njihovog terminala, u prekidu je saobraćaj za TMV.

Поделите вести