[rstr_selector]

Prekidi u vodosnabdevanju u Gornjem Milanovcu zbog havarije na rzavskom vodosistemu

Vodosnabdevanje

U Ulici Jakova Albaharija došlo je do pucanja vodovodne cevi, pa je u tom delu grada zatvorena voda. Kvar će biti saniran u toku prepodneva kažu u čačanskom Vodovodu i dodaju da je u ostalim delovima grada snabdevanje vodom redovno.
Prema informaciji iz JKP „Gornji Milanovac“ zbog havarije na rzavskom vodovodnom sistemu, u toku prepodneva su mogući povremeni prekidi u snabdevanju vodom u prigradskim naseljima koja se snabdevaju vodom sa Brezanskog i Banjanskog sistema. Stabilizacija u isporuci vode sa rzavskog vodosistema očekuje se do 11.00 sati.

U međuvremenu su bez vode stala i sledeća područja u Gornjem Milanovcu: Široko Polje, Grobnice,Ljevaja, Donji Branetići, Vrnčani, Ljutovnica, Nakučani,Kalimanići,Klatičevo i Majdan. Pored ovih naselja, bez vode su i preduzeća u južnoj industijskoj zoni “Zvezda“, “Tipoplastika“, “Tetrapak“, Kompanija „Takovo“, kao i ulice Svete Popović, Branka Radičevića, Jakova Obrenovića i  Dragana Jevtića.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 30 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 41 put. U Gornjem Milanovcu evidentirano je ukupno 30 intervencija od kojih 24 u Hitnoj pomoći, a šest na terenu. Prema rečima dežurnog lekara, ovih dana najviše se javljaju pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, hronični bolesnici, a bilo je i onih koji su se žalili na stomačne tegobe.

Bioprognoza

Period sa nepovolјnom biometeorološkom situacijom se nastavlјa. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti. Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

Stanje na putevima

Saobraćaj koji je umerenog intenziteta na gotovo celom području Srbije ovoga jutra se odvija po vlažnim kolovozima. Kiša će u pojedinim krajevima preći u susnežicu, dok će jak olujni vetar duvati u košavskom području. Iz AMSS upozoravaju vozače na smanjenu vidljivost zbog magle i savetuju da voze oprezno u ovakvim uslovima kada je moguća poledica, a da na put ne kreću bez kompletne zismske opreme. Temperaturne razlike i padavine uslоvljavaju učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, ali i u planinskim predelima. Najopterećeniji putni pravci I i II prioriteta su prohodni i nema snega, a na ostalim putnim pravcima III prioriteta, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice.
Dodatna opreznost portrebna je na deonicama na kojima je zbog radova saobraćaj i dalje izmenjen. Do 23. novembra saobraćaj će biti malo usporeniji na delu Ibarske magstrale između Ljiga i Rudnika, gde se izvode radovi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije. a do 1. decembra se izvode radovi na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac. Produženi su radovi do 15. decembra između Lučana i Guče kod Liške stene gde se koristi obilazni put preko Markovice.

Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile četiri saobraćajne nezgoda u kojima je pet osoba lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca jedno lice je prošlo sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće kao i prethodnog dana na području Čačka od 14.00 do 22.00 časa, a u Ivanjici do 17.00 časova.

Поделите вести