[rstr_selector]
Image by Henryk Niestrój from Pixabay

Prekidi u vodosnabdevanju

Vodosnabdevanje

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Ulici Vladana Šićevića u Čačku, u toku dana je moguće kratkotrajno isključenje vode. Ostali radovi koji će se izvoditi na vodovodnoj mreži, neće uslovljavati zatvaranja vode.
U Gornjem MIlanovcu će zbog radova na zameni vodomera kod bivše Veterinarske stanice, od 08.00 do 10.00 sati prekid u snabdevanju vodom imati potrošači u delu Ulice Vojvode Milana od raskrsnice sa ulicom Dragana Jevtića do kružnog toka, uključujući Bolnicu i deo ulice Svete Popovića.

Elektrosnabdevanje

U Čačku nema planiranih isključenja struje, a nema ni većih kvarova na elektromreži.  U Gornjem milanovcu će 09:00 do 15.00 časova bez struje biti ulice Stanimira Ralovića, Gospodar Jovanova i poprecne ulice prema Snagi, u istom periodu bez struje će biti deo sela Svrackovci, a od 09.00 do 16.00 časova potrošači u Ljutovnici, zaseok Dmitrovići.
U Dragačevu će zbog radova na dalekovodu od 08.00 do 17.00 bez struje biti potrošači sa područja Kaone i Brezovica, a na području Ivanjice zbog radova na niskonaponskoj od 11:00 do 16:00 časova bez električne energije biće zasoek Vasovići u Lukama.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na srčane bolesnike, a u košavskom području se poseban oprez savetuje osetljivim osobama. Mogući su reumatski bolovi i glavobolјa. Neophodan je povećan oprez u saobraćaju.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 26 pacijenata, a 42 puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu je za 24 sata evidentirano 29 internvencija od kojih 23 u ordinaciji hitne medicinske službe, a šest na terenu.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Lučanima se dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole biće do 15.00 časova na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, među kojima su Bulevar Tanaska Rajića, i ulice Crvene Armije i Aleksandra Savića.

Stanje na putevima

Na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije magla i dalje mestimično otežava vožnju jer je na pojedinim deonicama vidljivost smanjena na oko 100 metara, a povremeno jak vetar usporava vožnju na putevima u košavskom području, na mostovima, nadvožnjacima, i preko planinskih prevoja.
Zbog radova na popravci oštećenja na železničkom mostu, na pruzi Kraljevo – Požega koji se nalazi u blizini brane u Međuvršju i prelazi iznad magistralnog puta Čačak-Ovčar Banja, saobraćaj se odvija neizmeničnim propuštanjem vozila jednom trakom, a prvo je za saobraćaj zatvorena desna saobraćajna traka u smeru ka Požegi.
Produženi su radovi na izgradnji nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na ukrštanju deonice Gojna Gora – Ljubić sa trasom deonice auto-puta Preljina – Požega, pa je i dalje obustavljen saobraćaj i preusmeren na lokalni put.
Radova ima na deonicama Mrčajevaci – Bumbarevo Brdo, Preljina – Mrčajevci, Takovo-Pranjani, Kragujevac – Aranđelovac i od Spomen parka ka Guči.
Zbog radova na rekonstrukciji mosta „Vodice 2“ preko Rzava koji se nalazi na magistralnom putu između Zlatibora i Kokinbog broda, saobraćaj je obustavljen i preusmeren na staru trasu magistralnog puta u dužini od 1600 metara.
Prema informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, a na teretnim u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj beleže se duža čekanja.

Поделите вести