[rstr_selector]

Preko 100 intervencija invanjičke Hitne pomoći za 24 sata

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrČačanska Hitna pomoć imala je u toku prethodna 24 sata 67 intervencija od kojih 27 u ordinaciji, a 40 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 30 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala preko 100 intervencija s obzirom na to da je u ambulanti pregledano 97 pacijenata a na teren su lekari izlazili 9 puta.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivana biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na hronično obolele osobe. Posebna opreznost se savetuje osobama sa obolјenjima respiratornog sistema, srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Neophodna je povećana pažnja u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, ali prema informaciji iz čačanskog Vodovoda neće biti isključenja, a radnici će raditi  na saniranju kvarova na kanalizacionoj mreži nastalih usled obilnih padavina prethodnih dana. U Gornjem Milanovcu su u toku radovi u ulicama Sremskog fronta i Solunskoj i naselju Široko polje, koji će biti završeni do 14.00 časova kada se očekuje normalizacija u vodosnabdevanju.

Porodilište

bebee-servis-obrTokom vikenda u čačanskom porodilištu rođeno je pet beba, dva dečaka i tri devojčice, dok je u milanovačkom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođen jedan dečak.

Uprava saobraćajne policije

stop2Za dane vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene,  a u Lučanima je evidentirana jedna u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarska kontrola biće danas na glavnim saobraćajnicama u gradu, a planirano je da se kontrola brzine kretanja vozila vrši i tokom noći do 3 sata izjutra.

Stanje na putevima

put_80x80Radna nedelja počinje u znaku umerenog saobraćaja sa nešto većim brojem vozila na prilazima većim gradovima i frekventnim putevima, saopštio je jutros AMSS. Saobraćaj se trenutno odvija bez zastoja, a svežije vreme, koje meteorolozi najavljuju za danas, doneće prijatnije uslove vožnje, međutim kiša u pojedinim krajevima Srbije može doneti mokre kolovoze.  Obilnije padavine treba očekivati u Šumadiji i Pomoravlju, pa ukoliko naiđete na područja zahvaćena jačim pljuskovima smanjite brzinu i povećajte odstojanje od vozila ispred vašeg.
Na putnom pravcu od Pakovraća ka Užicu, odnosno na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno, izvode se radovi na pojačanom održavanju zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Radovi na deonici Topola-Rudnik su završeni ali je na snazi zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone. Usporena vožnja i kraća zadržavanja vozače očekuju na nadvožnjaku na obilaznici oko Čačka gde se vozila zbog rehabilitacije naizmenično propuštaju, a isti režim je i na deonici Guča-Ivanjica u Vučkovici gde je u toku sanacija klizišta, kao i na deonici Požega – Divljaka.

Поделите вести