[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Prepodne kiša, popodne razvedravanje

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, prepodne mestimičmo sa kišom, a posle podne se očekuje prestanak padavina. Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno jak, severni i severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura biće od 4 do 9, a najviša dnevna od 9 do 13 stepeni.
U Čačku će biti oblačno sa kišom tokom prepodneva, a popodne se očekuje slabljenje padavina i delimično razvedravanje. Duvaće slab severni vetar, a najviša dnevna temperatura biće oko 10 stepeni.

Elektrosnabdevanje

Kvarova na elektromreži u Čačku nema, a zbog planiranih radova na rekonstrukciji mreže niskog napona potrošači u Ulici Dragana Ćubovića ostaće bez struje od 08.30 do 15.30 časova, a u delu Ustaničke ulice, od broja 2 do broja 16, struje neće biti od 09.00 do 14.00 časova.
U Gornoj Trepči se nastavlja rekonstrukcija niskonaponske mreže pa će od 08.00 do 15.00 časova bez struje biti naselje Livadice. Planirano je da se radovi izvode do četvrtka.
U Gornjem Milanovcu je planirano da se do petka, 12 . novembra izvode radovi na niskonaponskoj mreži, zbog kojih će od 9.00 do 15.00 časova bez struje ostajati potrošači u Brusnici u ulicama Stanimira Ralovića i Starčića put i u zaseoku Ralovića potok.
U Dragačevu nema planiranih isključenja, ali su zbog kvara u trafostanici bez struje Lisice i zaseok Kovačevići u Krstacu.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na saniranju kvara u Ulici Stoje Tošić, moguće je kratkotrajno isključenje vode u toku prepodneva. U ostalim delovima Čačka nema prekida u vodosnabdevanjui. U Gornjem Milanovcu je snabdevanje vodom uredno.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 24 pacijenta, a na terenu su intervenisali 47 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 18 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Hronični bolesnici danas mogu osetiti blago smanjenje tegoba, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolјa. Savetuje se i oprez u saobraćaju.

Policijska uprava

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole na putevima u Moravičkom okrugu.

Stanje na putevima

Zbog magle vidljivost je pored reka, jezera, kanala i u kotlinama mestimično smanjena ispod 200 metara, a slivanje vode sa useka u klisurama i nanosi zemlje na kolovozu utiču na proklizavanje vozila.
Do 15. novembra na deonici Gojna Gora – Ljubić, izvode se radovi na izgradnji nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na ukrštaju sa trasom auto-puta Preljina – Požega, zbog kojih se saobraćaj preusmerava na lokalnu saobraćajnicu, a zbog izgradnje tunela, saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put. Vozila se naizmenično propuštaju na deonici Takovo-Pranjani gde se izvode radovi na rehabilitaciji kiolovoza, a isti režim je i na putu od Spomen parka ka Guči.
Radova ima na magistralnom putu između Preljine i Mrčajevaca, na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda, kao i na putnom pravcu Kragujevac – Arađelovac preko prevoja Svetinja,.
I dalje je zatvorena deonica puta od Brežđa ka Divčibarama, kao i prilaz Kopaoniku iz pravca Jošaničke Banje.
Završeni su radovi na sanaciji kolovoza na deonici Batočina – Kragujevac i saobraćaj je normalizovan.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima se prolazi bez zadržavanja, a na teretnim se beleže višesatna čekanja na prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom i Bugarskom.

 

 

Поделите вести