[rstr_selector]

Престала обавеза коришћења зимских гума, АМСС саветује да не треба журити са заменом

Пролећни пљускови, местимично мокри коловози и смањена видљивост карактеристични су за овај период године. Престала је законска обавеза употребе зимских гума, али због променљивих услова вожње из АМСС саветују возачима да не журе са заменом пнеуматика, нарочито јер метеоролози најављују слабе снежне падавине у планинским пределима.

Почетак викенда донеће појачан саобраћај у другом делу дана, а због мокрих коловоза може бити честих застоја, па се возачима саветује више стрпљења за воланом.

Из ЈП „Путеви Србије” саопштавају да су до 15. априла продужени радови на редовном одржавању деонице магистралног пута Чачак Гуча – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање. Радови се изводе радним данима од 8.00 до 16.00 часова уз наизменично пропуштање возила, док се викендима и током празника враћа редован режим саобраћаја.

У тунелу Шарани на деоници ауто-пута између петље Таково и петља Прељина изводе се радови на рехабилитацији коловозног застора. Радови се изводе у десној цеви, а саобраћај се одвија двосмерно у левој цеви тунела.

На деоници магистралног пута Пожега – Косјерић, у месту Глумач, због радова на обрађивању косина у времену од 8.00 до 16.00 часова возила се пропуштају наизменично.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза нема дужих задржавања.

Поделите вести