Preusmeravanje saobraćaja tokom rekonstrukcije vijadukta na kružnom putu

Preusmeravanje saobraćaja tokom rekonstrukcije vijadukta na kružnom putu

- Radovi bi trebalo da počnu do 1. aprila, a rok za njihov završetak je 100 dana, kaže Milan Bojović

0

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji vijadukta na kružnom putu trebalo bi da počnu do 1. aprila, pa će iz tog razloga saobraćaj morati da se preusmeri na druge saobraćajnice, kaže Milan Bojović, pomoćnika gradonačelnika Čačka.

Predložena trasa kojom bi se odvijao saobraćaj

Za sada postoji predlog kojom trasom bi se odvijao saobraćaj, ali to nije i konačno rešenje, kaže Bojović.

– Preduzeće „Putevi Srbije” je izabralo preduzeće „Štrabag” da radi kompletnu rekonstrukciju vijadukta na regionalnom putu. Radovi bi trebalo da počnu do 1. aprila, a rok za njihov završetak je 100 dana. Idejno rešenje koje projektant nudi je da se saobraćaj iz pravca Užica ka Konjevićima odvija jednom trakom preko vijadukta. Što se tiče alternativne saobraćajnice za smer iz Beograda ka Užicu, koristilo bi se isključenje posle mosta na Zapadnoj Moravi, prema deponiji u Prelićima, pa Ulicom Radenka Janjića, nakon čega bi se skretalo desno u Ulicu Dragiše Mišovića do „Lukoil“ pumpe, a onda u Bulevar oslobođenja i desno ka Užicu, kaže Bojović.

Prema njegovim rečima, situacija je prilično komplikovana.

– Održali smo sastanak sa predstavnicima „Puteva Srbije” i predstavnicima saobraćajne policije u nameri da nađemo najbolje rešenje, ali moram reći da ovo nije konačno dogovorena i potvrđena trasa, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR