Prezentacija ćiriličkog pisma u OŠ „Milan Blagojević”

Prezentacija ćiriličkog pisma u OŠ „Milan Blagojević”

Biće predstavljena celokupna istorija ćirilice, njen razvitak, problemi kroz koje je prošla i situacija u kojoj se danas nalazi

0

U okviru akcije „Sačuvajmo ćirilicu” koja je prošle godine pokrenuta u Osnovnoj školi „Milan Blagojević” u Lučanima, danas će, na dan Ćirila i Metodija, u ovoj obrazovnoj ustanovi biti prikazan istorijat ovog pisma, od njegovog nastanka do danas.

Likovni radovi učenika na izložbi u Matici srpskoj i Narodnom muzeju

– Prezentaciju je napravio Nikola Kovačević iz Lučana, a ona obuhvata razvitak ćirilice, sve probleme na koje je nailazila i situaciju u kojoj se danas nalazi. Prezentaciji će prisustvovati učenici škole, članovi novinarske sekcije, kao i učenici srednje škole iz opštine Lučani. To će biti prvo predstavljanje, a kasnije planiramo još nekoliko, najverovatnije u Domu kulture. U okviru ove akcije likovna sekcija nastavlja da radi, tako da su učenici osmog razreda napravili takozvani „Ćirilični zlatopis“, kombinovanom tehnikom predstavili su specifična slova naše azbuke. Najbolji radovi su nagrađeni, a nagrade će im biti dodeljene prilikom dodele svedočanstava. Ono što je bitno je da će svi ti radovi koji nastaju na likovnoj sekciji, kao i plakati koje smo napravili, biti izloženi, najverovatnije u septembru, u Matici srpskoj i u Narodnom muzeju, rekla je Monika Ružić, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Miilan Blagojević“.

POSTAVI ODGOVOR