Priča o Đorđu Balaševiću i promocija knjige „Panonski admiral“

Priča o Đorđu Balaševiću i promocija knjige „Panonski admiral“

,,Ovo je radna biografija o pesniku koji će ostati važan od Bitole do Kranja, čije pesme uspevaju da osvoje svaku narednu generaciju."

0

Napisavši knjigu „Panonski admiral“, novinar i muzički kritičar Ivan Ivačković predočio je publici istorijat jednog specifičnog muzičkog žanra koji možda nema ime, ali ima prezime – Balašević. A pritom ima i nadimak: Đole. Naravno i pseudonim: Panonski mornar.

Ova knjiga je knjiga o jednoj velikoj karijeri pesnika, zbirka velikih ličnih i kolektivnih sećanja Đorđa Balaševića. Najpre ćemo ga pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi. Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama. „Panonski admiral je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu“. Ovo je radna biografija o pesniku koji će ostati važan od Bitole do Kranja, čije pesme uspevaju da osvoje svaku narednu generaciju.

Gosti – IVAN IVAČKOVIĆ, autor knjige, rok kritičar, novinar i pisac, BILjA KRSTIĆ, muzičar (Rani mraz, Bistrik) i DUŠAN VESIĆ, rok kritičar i urednik knjige.

Foto: Željka Dimić
Organizacija: Kulturno-obrazovni program
Mesto i vreme:
Velika sala, sreda 08. februar u 19:30 časova
Ulaz je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR