[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Prijevor bez vode, mnoga sela bez struje

Vodosnabdevanje

U okviru radova na izgradnji autoputa Preljina – Požega, vrši se izmeštanje postojeće vodovodne mreže u Prijevoru. Danas do 13.00 časova bez vode će biti potrošači u Prijevoru sa obe strane regionalnog puta Trbušani – Rošci, deo od nadvožnjaka ka prostorijama Mesene zajednice i u delu naselja do železničke stanice Prijevor. Za stanovnike Prijevora koji neće imati vode, obezbeđena je mobilna cisterna sa vodom za piće.

Zbog problema sa elektrosnabdevanjem u Gornjem Milanovcu, prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u Širokom polju i delu naselja koji se snabdeva sa rezervora Velereč, višim delovima Brusnice iznad rezervoara Ponjavići, delovima Ljutovnice, potrošači koji se snabdevaju sa rezervoara Tripovac i višim delovima Takova, od Savića prema Savincu i Šaranima. Normalizacija vodosnabdevanja očekuje se nakon stabilizacije elektro- napajanja. Došlo je do pucanja cevi u gradu iza ”Dominusa”, a bez vode su ulice Kragujevačka i Miloša Đurića i delovi naselja oko štamprije. Kvar bi trebalo da bude saniran do 11 sati.

Elektrosnabdevanje

Zbog jakog vetra i kiše koja je sinoć padala u Čačku i okolini veliki je broj kvarova na elektromreži na seoskom području. Bez struje su delovi Miokovaca, Gornje Gorevnice, Prijevora, Vidove, Rožaca, Međuvršja, Prislonice, Pakovraća, Brđana, Sokolića i Preljine.
Na području Dragačeva u kvaru su četiri dalekovoda. Bez struje su sela od Jelice prema Markovici, Rtarima i Dučalovićima, zatim Goračići i Guberevci, od Kravarice prema Virovu i u Kotraži prema Pšaniku.

Bioprognoza

Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha i vrlo visokog indeksa UV zračenja savetuje se svima, naročito srčanim bolesnicima, smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, u kojima vrednost temperature ne sme biti niža od 8 stepeni Celzijusove skale u odnosu na spolјašnju. Tokom poslepodneva i večeri, posebno u severnim delovima zemlјe, oprez se savetuje pacijentima sa respiratornim problemima.

 

 

Поделите вести