Претрага
[rstr_selector]
Čačak

Priključenje čačanskih sudova na daljinsko grejanje kasni zbog saobraćajnih gužvi

Radovi na priključenju na daljinski sistem grejanja čačanskih sudova i zgrade MUP-a još uvek nisu počeli, a po rečima Danka Ćalovića, direktora Javnog komunalnog preduzeća za grejanje Čačak, na to najviše utiču saobraćajne gužve u gradu koje se stvaraju zbog rekonstrukcije vijadukta.

S obzirom na to da ti radovi zahtevaju raskopavanje dela ulica Gospodar Jovanove i Cara Dušana, to bi dodatno otežalo odvijanje saobraćaja, zbog čega se pravi plan da se radovi izvode u onoj meri koja ne utiče na prohodnost ulica, kaže Ćalović.

– Cilj nam je da dok se ne reši pitanje vijadukta, ne krenemo sa zatvaranjem nekih od važnih ulica. Za tri, četiri dana ćemo početi radove na instalaciji između Suda i MUP-a, tu neće biti ugrožen saobraćaj. Tu je dosta komplikovana situacija, a kada nju rešimo, onda ćemo videti kako ćemo uraditi Ulicu cara Dušana. Zauzećemo polovinu jedne trake i malo ćemo redukovati saobraćaj. Nakon toga ćemo izabrati momenat kada sve ulice budu obezbeđene za normalan protok saobraćaja, pa ćemo preći u Gospodar Jovanovu ulicu, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести