Претрага
[rstr_selector]

Privodi se kraju izgradnja škole u Semedraži

Izgradnja zgrade isturenog odeljenja četvororazredne Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ u Semedraži se privodi kraju.

Planirano je da ona u potpunosti bude opremljena i useljiva za petnaestak dana.

Izgradnjom auto-puta Beograd-Južni Jadran stara školska zgrada kao i seoski dom kulture, morali su da budu porušeni, jer su se našli na trasi ove saobraćajnice.

Milisav Mirković, predsednik opštine Gornji Milanovac, kaže da će novoizgrađeni objekat, pored đaka i nastavnika, koristiti i predstavnici lokane mesne zajednice.

– Izvođač radova prve faze izgradnje škole je preduzeće „Ratko Mitrović Construction“ iz Čačka dok je izvođač druge faze firma „Tesla sistemi“ iz Beograda. Ukupna vrednost radova iznosi 17.663.430 dinara i uključuje kupovinu zemljišta, urbanistički, glavni projekat sa tehničkom kontrolom kao i radove prve i druge faze izgradnje škole. U skladu sa budućim brojem đaka koji će pohađati nastavu u ovoj školi sa Ministarstvom prosvete, u prethodnom periodu, dogovoreno je da objekat bude montažni. Takođe, predviđeno je da jedan deo objekta bude namenjen za potrebe mesne zajednice. Radovi se polako privode kraju, ostalo je da se obave završne radnje i škola će za petnaestak dana biti spremna za tehnički prijem. Nakon toga, mi ćemo sa matičnom osnovnom školom dogovoriti kada će oni početi sa radom. Oni će odlučiti kada je za njih najpodesnije da se presele u novu zgradu – izjavio je Milisav Mirković, dodajući da je novi nameštaj za školu već poručen.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024