Претрага
[rstr_selector]

Privrednici Čačka traže pravednu naplatu poreza na imovinu

U Čačku je juče održan sastanak između čačanskih privrednika i gradonačelnika Čačka. Povod za ovaj skup, koji su inicirali članovi poslovnog udruženja „Unija Čačak 2000“, je nezadovoljstvo čačanskih privrednika na odluku rukovodstva grada o načinu obračuna poreza na imovinu.

Prema novom načinu obračuna poreza vlasnici poslovnog prostora plaćali bi isti porez bez obzira gde se on nalazi – u strogom centru grada ili na periferiji. Činjenica da će porez na imovinu u centru Čačka biti isti kao i za one u Konjevićima ili Parmencu, pokrenula je nezadovoljstvo poreskih obveznika. Privrednici Čačka ne odbijaju da plate porez na imovinu već traže da on bude razrezan prema zoni u kojoj se nalazi i infrastrukturnoj opremljenosti.

Adam Zimonjić, direktor Poslovnog udruženja „Unija Čačak 2000“, govori šta je bio razlog zbog koga su se privrednici okupili i tražili prijem kod najvišeg rukovodstva grada: 

O tome koga će ovakav, po mišljenju privrednika, nakaradan način obračuna plaćanja poreza najviše pogoditi, Zimonjić kaže:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *