[rstr_selector]
Image by Paul Brennan from Pixabay

Privremeno rešen problem na vodosistemu Bačevac

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog vodovoda su juče izvršili privremeno prevezivanje vodovodnih cevi sa sistema Bačevac na Rzavski vodosistem, dok se ne pronađe trajno rešenje problema koji je nastao u toku radova na izgradnji autoputa kada su pokidane cevi. Trbušani i Lugovi su dobili vodu, a delovi Gornje Gorevnice su još uvek bez vode. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dlolazilo do isključenja vode.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona od 08:00 do 16:00 časova bez električne energije biće potrošači u Pridvorici, potes Tomaševići.
Na području Dragačeva se izvode radovi na dalekovodu pa će danas od 8 do 17 časova bez struje biti potrošači u Tirici u zaseoku Matića brdo, u Puhovu, Lisu i Dljinu zaseok „Marinkovići“.
U Ivanjici će od 9 do 14 časova bez struje biti deo Ulice Boška Petrovića od semafora do autobuske stanice.

Bioprognoza

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled relativno nepovolјnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati srčani i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i pospanost. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 77 intervencija u toku prethodnas 24 sata. Lekari su u ordinaciji obavili 30 pregleda a na terenu su intervrenisali 47 puta. U Gornjem Milanovcu hitna pomoć je imala 25 internvencija od kojih 21 u ordinaciji a četiri na terenu. Prema rečima dežurnog lekara, najviše su se javljali pacijenti sa srčanim tegobama.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju u prvom delu dana biće povoljni, a povremena kiša koju meteorolozi najavljuju za popodnevne sate najpre u južnim, a potom i u severnim krajevima naše zemlje, stvaraće nešto zahtevnije uslove u kojima će se saobraćaj odvijati. Vozačima se savetuje da voze oprezno na deoniama puteva koje prolaze kroz planinske predele i stenske useke jer zbog čestih temperaturnim oscilacija postoji opasnost od iznenadnih odrona. Više opreza potrebno je na deonicama na kojima se izvode radovi.
U toku je sanacija asvalta u delovima Ulice Dr Dragiše Mišovića, pa se u zoni radova saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Zbog sanacije mosta preko Ateničke reke usporen je saobraćaj u delu Ulice Đakona Avakuma u Atenici.
Izvode se radovi na održavanju tunela Šarani i Savinac, u smeru ka Beogradu. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena preticajna traka.
Na deonici Svračkovci – Preljina radiće se na redovnom održavanju, zbog čega se od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza prolazi se bez zadržavanja, dok teretna motorna vozila čekaju više sati na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

 

 

 

Поделите вести