[rstr_selector]

Prljave ulice i u novoj godini

Sa prljavim i neumivenim ulicama Čačani su iz stare ušli u novu godinu. Uzalud su nadležni iz Komunalca pokušavali da razuvere javnost da se ulice peru, kada je situacija na terenu bila potpuno suprotna.

Naslage blata i drugih nečistoća još od jesenas stoje na čačanskim ulicama i verovatno čekaju neku jaču kišu, jer, ako je suditi po rečima i delima nadležnih iz Komunalca, kiša još jedino može da opere čačanske ulice.

Pred sam kraj prošle godine Ljubomir Sikora, direktor Komunalca, za naš program je rekao da je otpočelo pranje, a tom prilikom nabrojao je i ulice koje će biti oprane. Doduše, poslednjih nekoliko dana, mogle su se u gradu, sporadično, sresti ekipe komunalaca koje su šmrkovima prale gradske saobraćajnice, međutim, grad je još uvek daleko ispod svakog higijenskog minimuma. Blato, nečistoće i smeće, mogu se sresti na svakom koraku.

Mi smo i jutros kontaktorali Komunalac sa istim pitanjem, i evo šta nam je ovoga puta rekao direktor ovog preduzeća.

– Ja sam vam rekao da su se stekli uslovi da počne pranje ulica imajući u vidu da u zimskom periodu postoji izričita zabrana pranja ulica kada je temperatura ispod četiri stepena. Do današnjeg dana je išao jedan program ujutru su naši ljudi zadnji put prali pod ovim uslovima. U narednim danima neće prati ulice imajući u vidu da je temperatura u noćnim satima ispod ove dozvoljene granice. Pranjem ulica bez obzira na sve mogućnosti praćenja, zadržava se određena količina vode na kolovozu koja može da prouzrokuje led, a samim tim i saobraćajnu nesreću. Time mi nećemo da učestvujemo na način kakav je u komunalnom redu i kakav je način pranja ulica na snazi. Mi u zimskom periodu peremo ulice samo po nalogu državnog organa, a što se tiče načina kako to radimo radimo tako što svu uslugu prijavimo inspekcijskim službama da bi oni znali. Sve što se dešavalo ispred Nove godine i ove naše srpske Nove godine, dešavalo se da je posledica uslova za pranje da kažem pod zimskim režimom. Dakle, temperatura u pet dana je bila projektovana informacijama Hidrometeorološkog zavoda iznad četiri stepena u toku celog dana. Kažu da će ovih dana temperatura biti opet ispod ove dozvoljene granice, tako da mi u narednih sedam dana planiramo pojačano održavanje ulica, ali ne planiramo pranje rekao je Ljubomir Sikora.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *