Problemi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Problemi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Vodosnabdevanje

U Preljini kod Hipodroma je došlo do pucanja vodovodne cevi, a taj kvar bi trebalo da bude saniran u toku prepodnevnih časova. Snabdevanje vode u tom delu biće normalizovano po završetku radova na popravci. Danas u Ulici Veselina Milikića počinju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, od Učiteljske do Ulice Kralja Petra Prvog. Moguća su kratkotrajna isključenja sa vodovodne mreže dok traju radovi na rekonstrukciji. U ostalim delovima Čačka snabdevanje vodom je uredno, kažu iz „Vodovoda”. U Gornjem Milanovcu, zbog kvara na vodovodnoj mreži, doći će do prekida u snabdevanju vodom u Ljubićskoj ulici do 12.00 sati.

Hitna pomoć

Lekari čačanske Hitne pomoći su juče pregledali 24 pacijenta u ordinaciji i 42 na terenu, dok su njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile 11 kućnih poseta i 43 ambulantna pregleda.

Biopronoza

Biometeorološka situacija danas može imati nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i reumatičare. Moguće su glavobolja, razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, juče su se u Čačku dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba pretrpela teže telesne povrede, dok u saobraćajnoj nezgodi u Gornjem Milanovcu nije bilo povređenih. Radarske kontrole će danas biti na području grada do 14.00 časova.

Stanje na putevima

U toku su radovi na deonici Preljina – Mrčajevci zbog kojih se saobraćaj u Preljini od 8.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a izvode se i radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Mladenovac – Topola svakog dana u vremenu od 7.00 do 15.00 časova. a ometanje saobraćaja će se svesti na minimum.
Na deonici Ivanjica – Ušće, na lokacijama Veljovića škola i Duboki potok u toku je sanacija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Predviđeni rok završetka radova je 22. jul. Opreznija vožnja potrebna je i na deonici Aljinovići – Sjenica gde se izvode radovi na pojačanom održavanju puta. Radovi se izvode pod saobraćajem uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju i opremu. Povremeno usporena vožnja očekuje vozače i zbog održavanja magistralnog puta Kneževići – Bela Zemlja – Užice.
Bujične vode su oštetile kolovoz u mestu Guberevac na putu Ravni Gaj – Vitanovac pa je saobaćaj usporen. U toku je zamena asfalta na putu Markovac-Aranđelovac u mestu Orašac, a radovi će se izvoditi do 15. jula do kada će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila ili obilaznim putem koji vodi od Aranđelovca preko Krćevca do Mladenovca.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR