Problemi sa grejanjem u Čačku i Gornjem Milanovcu

Problemi sa grejanjem u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Grejanje

U delu Ulice Svetog Save u Čačku je došlo do pucanja toplovoda. Bez grejanja je stambena zgrada sa ulazima 23, 25 i 27. Radovi na saniranju kvara su u toku i očekuje se da će biti završeni  do popodnevnih časova.
U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na unutrašnjim instalacijama u kotlarnici u Železničkoj ulici, zbog čega će biti ispražnjen sistem i obustavljeno snabdevanje toplotnom energijom. Privremeni prekid odnosi se na korisnike stambenih zajednica u Železničkoj ulici brojevi 14 i 16, a grejanje će biti obustavljeno od 10 do 19 časova.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovani kvarovi u Bulevaru Vuka Karadžića kod KMN-a i u Šumadijskoj ulici kod broja 13. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu se izvode radovi na sanaciji vodovodne mreže u Ulici Braće Petrović gde će bti zamenjeno 270 metara starog cevovoda novim cevima. Navedeni krak je deo cevovoda koji spaja Rzavski i Brezanski sistem, a cilj je da se njihovim povezivanjem omogući ušteda u količini proizvedene vode, a građanima urednije vodosnabdevanje.

Elektrosnabdevanje

Jutros je registrovan kvar na dalekovodu u Donjoj Gorevnici. Bez struje je deo kod separacije, a očekuje se da će kvar biti saniran u toku prepodnevnih sati. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nema kvarova, kao ni planskih isključenja struje za danas.
Sutra će zbog radova na dalekovodu, od 09:00 do 14:00 časova, bez elekrične energije biti potrošači u Bresnici, Bečnju, Vujetincima i delu Mrčajevaca.

Bioprognoza

Očekuje se relativno povoljna biometeorološka situacija. Oprez se ipak savetuje osobama sa kardiovaskularnim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu malaksalosti, nervoze i loše koncentracije.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 25 pacijenata u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 33 puta. U hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu evidentirana su 23 ambulantna pregleda i sedam kućnih poseta.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Lučanima se dogodila jedna u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće do 20 časova na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, na putnom pravcu Preljina – Majdan biće do 16.00, u Lipnici će radarska kontrola biti od 16.00 do 20 časova, a u Trbušanima od 20.00 do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Vozače će danas pratiti povoljni uslovu za vožnju, suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, ali u jutarnjim satima postoji mogućnost pojave magle na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
Vozačima motornih vozila se savetuje da obrate pažnju i na druge učesnike u saobraćaju, naročito motocikliste i bicikliste, jer ih je dolaskom lepog vremena sve više, kako na gradskim saobraćajnicama, tako i na putevima van naseljenog mesta. Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Jošanička Banja – Kopaonik, Kraljevo – Brezna – Goč i Kopaonik – Rudnica. Odroni su učestali na području Ivanjice, Guče i Lučana, Sjenice, Kraljeva, Raške i Novog Pazara.
Danas počinju radovi na sanaciji kolovoza na putu Čačak – Drakčići na deonici koja se poklama sa Ulicom Dr Dragiše Mišovića, saobraćaj će se od 8 do 17 časova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim termilima naših graničnih prelaza prolazi se bez zadržavanja, dok su na teretnim ka Hrvatskoj i Mađarskoj zadržavanja povremeno višesatna.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR